Lóerő

2015.08.31. 14:54

Remekel a címvédő - Növelte előnyét az Európa-bajnok Kiss Nobert

Remekül versenyzett Csehországban, tovább növelte előnyét a ponttáblázat élén a kamionos Európa-bajnokág címvédője, Kiss Norbert a hétvégén következik a hazai verseny, a Hungaroring.

Tóth Gábor

Augusztus utolsó hétvégéjén véget ért a nyári szünet a kamionos Európa-bajnokságon. A mezőny a hungaroringi versenyhétvége előtt Csehországba, Mostba látogatott. A tabellát magasan vezető regnáló Európa-bajnok, az Oxxo Racing-Axxyys Motorsport szombathelyi pilótája, Kiss Norbert már a pénteki szabadedzéseken megmutatta, hogy a szünetben sem változtak az erőviszonyok, továbbra is uralja a mezőnyt. Ennek megfelelően szombat reggel több tized másodperc előnnyel megszerezte a pole pozíciót, majd az első versenyen magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a német Jochen Hahn és a cseh hazai pályán versenyző , legfőbb riválisának számító Adam Lacko előtt. A szombati második futamon a fordított rajtsorrend miatt a nyolcadik helyről rajtolt, és nagy csatákban az értékes negyedik helyig küzdötte fel magát. Vasárnap reggelre Jochen Hahn akkorát gyorsult, hogy megnyerte az időmérőt így a második rajtkockát szerezte meg a szombathelyi pilóta. Az első futamon mindketten jól rajtoltak, s bár a versenyen már Norbi volt a gyorsabb, nem tudott átlépni német ellenfelén, így az élen maradt a Jochen Hahn, Kiss Norbert, Antonio Albacete (spanyol) sorrend. A Hungaroring előtti utolsó futamon, a vasárnapi második versenyen a hetedik helyről a negyedikig jött előre Norbi. Szükség volt a megfontolt vezetésre, hiszen óvni kellett a versenykamiont a hazai futamra, ezért a biztos, 10 pontot érő negyedik helyenél többet nem lehetett kockáztatni.

A csehországi hétvégén is Kiss Norbert szerezte a legtöbb pontot a mezőnyben, tovább növelte előnyét a tabella élén. Így az Oxxo Racing-Axxyys Motorsport csapata remek hangulatban kelt útra Magyarországra, hogy 25 év után ismét magyar istálló, magyar versenyző állhasson rajthoz Európa-bajnoki futamon szeptember 5-6-án, szombaton és vasárnap a Hungaroringen.

- Nem volt rossz a csehországi versenyhétvége, de azért teljesen nem vagyok elégedett - kezdte az értékelést Kiss Norbert. - Már szombaton is éreztem, hogy nehéz versenyünk lesz, de akkor még jól alakultak a dolgaink: megnyertük az időmérőt, az első futamot, értékes pontokat gyűjtöttünk a második futamon. Vasárnapra viszont Jochen Hahn sokat javult nem meglepő a jó teljesítménye, hiszen Most szinte a hazai pályája, rengeteget tesztel itt. Legyőzött az időmérőn, aztán az első futamon hiába támadtam, végül nem sikerült megelőznöm. A vasárnapi második futam is nehéz volt, észnél kellett lennem, akadt néhány meleg helyzet, de végül egy negyedik hely ismét összejött. Összességében több pontot reméltem, de szerencsére a két legnagyobb riválisom, Hahn és Lacko előtt így is sikerült növelnem az előnyömet. Már csak négy versenyhétvége van hátra, jelentős a pontelőnyünk, nagyon közel járunk a címvédéshez de nagyon oda kell figyelnünk a folytatásban. A hétvégén következik a Hungaroring, nagyon fel vagyok dobva, hogy végre hazai pályán, hazai közönség előtt versenyezhetek. És az sem utolsó szempont, hogy jól ismerem a pályát, a jó eredmény reményében állhatok rajthoz. Remélem, hogy sokan jönnek szurkolni - zárta szavait Kiss Norbert.

Kamionos Európa-bajnokság, a pontverseny állása a 6. futam után, pilóták: 1. Kiss Norbert (magyar) 374 pont, 2. Adam Lacko (cseh) 298, 3. Jochen Hahn (német) 275, 4. David Vrsecky (cseh) 242, 5. Antonio Albacete (spanyol) 219. Cspatok: 1. Buggyra Racing 1969 566 pont, 2. Oxxo Racing-Axxyys Motorsport 515, 3. Team Reinert Adventure 447. A következő, 7. futam: szeptember 5 6., Mogyoród, Hungaroring.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!