Lóerő

2017.01.26. 14:29

Szépülni fog a Hungaroring: Bemutatták a létesítmény új főépületének látványterveit

Hungaroring - A magyar F1-es pálya modernizálása tavaly már megkezdődött, akkor az aszfaltcsík teljes egészét kicserélték.

Kelemen Attila

Idén a kiszolgáló létesítmények felújítása következik. Az új főépületet 2018 őszén kezdik el építeni. Az állami forrásokból megvalósítandó újjáépítést három szakaszra bontották. Először a nézők kiszolgálására helyezik a hangsúlyt. Azaz a lelátókat és a televíziós kommentátorfülkéket cserélik le, illetve a főtribün mögötti területet is újjávarázsolják. A 2017-es szezont követően állnak neki a munkálatoknak. Második ütemben, 2018 őszén a főépületeket és a garázsokat újítják fel. Legvégül pedig egy látogatóközpontot, egy múzeum és egy motorizációs centrumot építenek fel.

A tervek szerint így fest majd a Hungaroring célegyenese az új főépülettel és a megújult tribűnnel Fotó: Hungaroring

Ami a pálya vonalvezetését illeti, nem lesz változás, ám van egy szembetűnő újítás: módosítanának a bukótereken. Az eddigi aszfaltozott részek újra sóderágyasak lennének, ami záloga lehet egy leendő MotoGP futamnak. Ám ez rossz hír lenne az F1-es pilótáknak, hiszen egy apró hiba esetén nehezen evickélnének vissza a pályára, vagy éppen fennállna annak a lehetősége, hogy bent ragadnának a „majomcsapdának" is nevezett kavicságyban.

Előbbre való, mint Silverstone

AZ F1-es csapatok vezetői hosszú egyeztetés után a héten elfogadták az idei évadközi tesztek helyszíneit és időpontjait. A három közös gyakorlásnak otthont adó pályák között ott van a Hungaroring is. Az elmúlt évek programjait elnézve a brit pályát, Silverstone-t túrta ki az évközi menetrendből a mogyoródi aszfaltcsík.

április 18-19., Bahrein

augusztus 1-2., Hungaroring

november 28-29., Abu-Dzabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!