Teljesen felújíthatják a Hungaroringet

2017. augusztus 11., 11:15
komment
Az üzemeltető cég elnöke szerint több lépésben lenne érdemes megújítani a Hungaroringet, az elképzelések szerint a pálya és a lelátók is átépülnének, de létesülne mélygarázs és az autósportot bemutató látogatóközpont is.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hungaroring - Három szakaszban lenne érdemes felújítani a sportpályát – mondta a Világgazdaságnak a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt. Az első évben, vagyis a 2018-as Forma–1-es futam után a pályacsíkon kívüli területre összpontosítanának: elbontanák, kicserélnék a lelátókat, felújítanák a tévékommentátorok fülkéit. A következő évben a belső területeket fejlesztenék, ami érintené a főépületet, a bokszokat, és egy mélygarázst is kialakítanának. A harmadik szakasz eredményeként pedig a Hungaroring, amely már most is a hazai autó-motorsport fellegvára, egy 365 napon át nyitva tartó látogatóközpontként működhetne.

A tervezés akkor kezdődhet el, ha a projekt megkapja a költségvetési támogatást. Gyulay Zsolt hangsúlyozta: miután megkapták a szóban forgó összeget, már kiírhatják a kivitelezési pályázatot, amelynek a lebonyolítása hat-nyolc hónapig tarthat. Ezek után derülhet ki, hogy pontosan mi mennyibe kerül.

Az NFM közlése szerint a jövő évi büdzsé nem tartalmaz a mogyoródi fejlesztési programmal kapcsolatos tételt. Ez az összeg a tárca szerint csak azután határozható meg, hogy a kormány jóváhagyja a Hungaroring Sport Zrt. terveit. Továbbá a beruházás megkezdésének előfeltétele egy részletes jogi, pénzügyi, zajvédelmi, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő megvalósíthatósági tanulmány elkészítése.

Forrás: vg.hu

 

Hogy épült a Hungaroring 1986-ban? Az alábbi félórás videó részletes és korhű képet mutat a legendás pálya építéséről.

2017. augusztus 11., 11:15

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...