Magyarlak

2017.05.14. 14:00

A pelék nyertek - Lesz folytatása a térségi versenynek

Nyolc csapat gyűlt össze az első térségi általános iskolai természetismereti versenyre, az őriszentpéteriek nyertek, de az volt a legfontosabb, hogy minden kisdiák jól érezte magát természetközelben.

Bakos Ágnes

Madárhang felismerési gyakorlat, Rába-totó, kirakós játék, tájékozódási és ügyességi próba is volt a feladatok között, amit sikerrel vettek a háromfős általános iskolai csapatok az első térségi természetismereti versenyen Magyarlakon, a madarak és fák napja alkalmából. A Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája rendezte a megmérettetést, nyolc térségbeli csapat érkezett - összegezte Kiss Katalin Melinda tagintézmény-vezető.

Nyolc állomás volt, helyi pedagógusok, technikai dolgozók és nyolcadik osztályos diákok segédkeztek.

Az Őriszentpéteri Általános Iskola Mogyorós pele fantázianevű csapata nyerte a versenyt
Fotó: Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola

Az Őriszentpéteri Általános Iskola Mogyorós pele fantázianevű csapata nyert, vagyis Balog Antónia, Bodonczi Orsolya és Mácsek Kitti. A második helyen osztoztak az Ibolyák és a Tengelic, vagyis a szentgotthárdi Arany János Iskola alsósai és a bajánsenyei kisiskolások. A harmadik hely a gotthárdi Vidrák nevű csapaté lett.

- Többen visszajelezték, hogy az élményszerű tanulással sok új ismeretet sajátítottak el, az új versenyzési forma elnyerte tetszésüket, valamint jó ismerkedési és kapcsolatépítési lehetőség is volt a rendezvény a kistérségi iskolák számára - összegezte Kiss Katalin Melinda. A szervezők már tervezik a verseny folytatását és kiszélesítését. Persze nem ez az egyetlen környezetvédelmi esemény, hiszen 2013 óta dolgoznak ökoiskolai munkaterv alapján a Magyarlak-csörötneki iskolában, számos civil egyesülettel, gazdálkodóval, őstermelővel és vállalkozóval együttműködnek. Több, a környezeti nevelést szolgáló helyszínt alakítottak ki, ezek adtak helyet a mostani versenynek: az őshonos gyümölcsfa-gyűjtemény, a gyógy- és fűszernövénykert, a komposztáló, a Rába-tanösvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!