Magyarlak

2017.06.22. 16:00

Természetismeretből jelest kaptak

Megyei és nemzetközi természetismereti versenyeken is helytállt a Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája. Így, "zölden" teltek az utolsó iskolai hetek a most zárult tanévben.

Bakos Ágnes

Földiekkel játszó égi tünemény címmel hirdetett megyei versenyt a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ és a szombathelyi Neumann János Általános Iskola alsó tagozatosoknak. - A vetélkedőn három tanuló képviselte iskolánkat - idézte fel Kiss Katalin Melinda tagintézmény-vezető. A verseny témája a 2017-es év madara és az év fája voltak. Németh Zsófia, Horváth Dzsesszika és Berki Amanda, ökoiskolás diákok lévén, lelkesen készültek a versenyre, hogy mindent megtudjanak a tengelicről és a vadalmafáról. Felkészülésükben segítségükre voltak tanáraik, Tarjányi Lászlóné és Gaál Mónika. Verses, dalos bemutatkozásuk után a tanulók számos érdekes feladatban bizonyíthatták tudásukat: a lányok csapata ötödik helyezést ért el.

Gaál Mónika tanárnő, Németh Zsófia, Horváth Dzsesszika, Berki Amanda diákok, Tarjányi Lászlóné tanítónő
Fotó: Magyarlaki iskola

Egy másik, nemzetközi versenyen szerepeltek a Rókakölykök. Ezt a fantázianevet választották a magyarlaki és csörötneki diákok a Raab Natúrpark, a Goričko Tájvédelmi Park és az Őrségi Nemzeti Park közös rajzversenyére. Vadon, szabadon élő állatokat figyeltek meg, aztán persze megörökítették a látottakat. Sok diák kedvet kapott az alkotáshoz: 42 csapat vett részt, köztük lett harmadik a magyarlaki-csörötneki négyfős diákcsapat. A tanulókat Stepics Zsanett tanítónő mentorálta.

Az Őrségi Nemzeti Park munkatársai személyesen vitték el a magyarlaki ökoiskolába a legjobb alkotásokkal díszített naptárat, sőt, a gyerekek játékos, interaktív versenyen vehettek részt jutalmul Szalafő-Pityerszeren. Mintegy hatvan gyerek gyűlt össze három országból, Ausztriából, Szlovéniából és Magyarországról. A szervezők vegyes nemzetiségű csapatokba osztották őket, mondván a játék nem ismer nyelvi akadályokat - számolt be Kiss Katalin Melinda.

- A magyarlak-csörötneki gyerekek két szlovén és két osztrák kisfiúval együtt az első helyen végeztek, dicsőséget szerezve iskolájuknak. A sok szép ajándék mellé méltán megérdemelték a jelest természetismeret tantárgyból - mondta a tagintézmény-vezető. A kisdiákokat Háriné Düh Katalin tanítónő kísérte az interaktív vetélkedőn.

A "zöld diákok" sikerekkel koronázták meg a tanévet, és a nyári szünetben is szem előtt tartják a környezet- és természetvédelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!