Mesteri

2017.07.30. 19:05

Klasszikus csodák a medence mellett - Veteránautó kiállítás a mesteri fürdőben

MESTERI Különleges kiállítással várták a mesteri fürdőbe érkezőket a hétvégén: veteránautó-különlegességek és motorok sorakoztak fel a medencék mellett.

Vadas Krisztina

Meseszép, felújított oldtimerek karosszériájáról tükröződtek vissza a medencék hullámai: 13 veteránautó sorakozott fel a vendégeknek. Volt, aki a hűs vízből szemlélte, volt, aki közelebbről is megvizsgálta a járműveket.

Az autókat az Oldtimer Club Pécs jóvoltából, Orbán Csaba főszervezésével mutatták be az érdeklődőknek. Sopronból, Körmendről, Zalaegerszegről, Szombathelyről és még a szlovéniai Göntérházáról is érkeztek járművek a bemutatóra.

Csaba nemcsak koordinálta a kiállítást, maga is elhozta egyik kedves veteránautóját. Egy igazi technikai kuriózumot mutatott be: egy DAF 44-est. Kicsivel több, mint 58 ezer darab készült belőle összesen. A különlegessége, hogy hátrafelé is ugyanolyan gyorsan megy, mint előre.

Vörös Eszter és Honvéd Tamás érdeklődve szemlélték az autóklasszikusokat Fotó: Nagy Jácint

A legöregebb jármű egy 1931-es Aero volt a kiállításon, emellett Ford Taurus, Fiat Bertoni, Volvo Amazon és Fiat Topolino is állt a sorban. Utóbbi egyébként Olaszország egyik legkedveltebb autója volt a maga korában.

- Ezeknek az autóknak az értékét nem lehet meghatározni - tudtuk meg Csabától. - Mindenkinek a sajátja a legdrágább. Persze van egy "listaáruk", de az eszmei értékük miatt felbecsülhetetlenek - tette hozzá.

Az autók mellett klasszikus motorok is álltak a sor végén: egy Sax Hercules 1939-ből, amelyet csak kevés számban gyártottak.

Láthattak egy szép állapotban lévő P5-ös Pannóniát is az érdeklődők.

Orbán Csaba elmondta: szeretnék ezentúl minden nyáron megszervezni Mesteriben ezt a kiállítást - ha a fürdő is engedélyt ad rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!