Egykor és ma: Amikor még régi volt a Hali-stadion

2017. április 13., 11:00 szerző: Kelemen Attila fotós: Unger Tamás
komment
Talán az egyik legkontrasztosabb képpárt osztjuk most meg olvasóinkkal, holott a két fotó készítése között nem telt el másfél év.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az első felvételt 2015. december 5-én örökítette meg fotósunk a Haladás–Békéscsaba NB I-es labdarúgó-mérkőzés ideje alatt.

A régi stadion a salakos futópálya miatt ovális formát öltött, 1923-ban építették a Magyar Állami Vasutak közreműködésével. Ha hinni lehet a Képes Sport adatainak, akkor a tavaly lebontott komplexumban a nézőcsúcsot az 1967-es Szombathelyi Haladás–Ferencváros találkozón regisztrálták: nem kevesebb mint 22 ezer néző kísérte figyelemmel Tátrai Sándorék bravúrját a helyszínen. A hazaiaknál Szabó Sándor és Halmosi Zoltán talált a kapuba, a végeredmény pedig 2-1 lett a szombathelyi zöld-fehérek javára. A 92 éves sportlétesítmény helyén ma már javában zajlanak az új stadion építési munkálatai. Jelenleg a lelátók tetőszerkezetét fedik be membránnal, az egyik legkorszerűbb, legstrapabíróbb anyaggal.

Fotó: Unger Tamás

A napjainkban készített felvételen, a stadiontól jobbra a modern sportkomplexum épülő csarnoka látható. A helyszín könnyebb beazonosításáért: a fotók hátterében bal oldalon a Gépipari Szakgimnázium épületegyüttese, jobb oldalon pedig a Claudius Hotel, valamint a Fedett Uszoda és Termálfürdő látható.

Kelemen Attila

2017. április 13., 11:00 szerző: Kelemen Attila fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...