Multidéző

2016.06.28. 18:30

Múltidéző - Megújult a kőszegi vasútállomás

Kőszeg - A visszapillantó rovatunkban ezúttal Kőszegre kalauzoljuk el olvasóinkat - stílusosan vonattal.

Kelemen Attila

Befejeződött a kőszegi állomásépület rekonstrukciója, s ezzel a Szombathely-Kőszeg vasútvonal teljesen elkészült. Bővítették az utasforgalmi létesítmények alapterületét, s a városi szenny- és ivóvízhálózatra kötötték az állomás vizes blokkját. A csatornát és a vízvezetéket a Gyöngyös város felőli oldaláról kellett áthozni, így a közbeeső terület intézményei és lakóházai is egészséges ivóvízhez jutottak.

A perontető gerendáit cserélték ki a vasút dolgozói Fotó: VN-archív

Az épület felújítása során kicserélték a tetőszerkezetet és a födémeket. A nyílászárókat eredeti formájukban készítették el újra, a perontető szerkezetét is a régi stílus maghagyásával újították fel. Már a munkálatok során kedvezőtlen tapasztalatokat szerzett a MÁV az utasok egy részének magatartásáról, lábnyomukat otthagyták az oldalfalakon, illetve a csikket a mennyezetre ragasztották.

Okulva ezen, oldalról természetes fehér márványburkolatot tettek a falra, ezt könnyebb tisztítani.

A rekonstrukció három évig tartott, hét és fél millió forintba került. A felújítást a MÁV celldömölki építési főnöksége végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!