Nagyrákos

2016.08.06. 08:49

Nem kíméltek lufit, sem csizmát – A játék volt a főszereplő Nagyrákoson

Nagyrákos – Pótoltak pénteken Nagyrákoson, ugyanis hideg, esős volt az idei Völgyhídi Vásár, ezért akkor elmaradtak a népi játékok. Pénteken (majdnem) mindent bepótoltak. Volt bundagyanú és majdnem szárazon megúszták.

Bakos Ágnes

Fotó: Simon Attila

A népi játékok sora bemelegítéssel indult: a pálya egyik végéből a másikba kellett átszaladni a résztvevőknek, az ott felerősített lufikat megszerezve visszajutni. Nem könnyítette meg a játékosok dolgát a szél: feltekerte a zsinegeket, de nem fogott ki a lelkes lufivadászokon! Nagyon ügyesen juttatták vissza a léggömböket az eredeti helyükre – lábak között szállítva azokat. Majdnem csalás történt, de a korosztályok szétválasztásánál nem volt lehetőség bundára. Volt, aki hatévesnek vallotta magát (előnyt szerzett volna a kisebbek között), de Eszti néni azonnal fejből fújta: – Ne viccelj velem, augusztus 9-én leszel nyolcéves! – Édesanyja igazolta Németh Istvánné, Nagyrákos polgármesterének pontos meghatározást.

A lufikhoz hasonló sikere volt a csizmáknak Nagyrákoson: hajigálni kellett a lábbelit. Alsó korhatár nem volt: ovis csizmahajigáló is versengett. A legkisebbek közül első lett Kecskés Pál, második Szabó Samu, harmadik pedig Kventin Hadnagy. A kötélhúzás és a játékzáró tábortűz sem maradt el – csak a szalonnasütés, addigra ugyanis megérkezett a zivatar Nagyrákosra (is).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!