Nárai

2015.01.28. 19:37

Kinek a szemete? - Iratok is voltak az árokba borított kupacban

Nárai – Feljelentést tett a rendőrségen Németh Tamás, Nárai polgármestere a falu határában illegálisan lerakott szemét miatt.

Nagy Ildikó

A múlt hét elején futók fedezték fel a Ják és Nárai közötti út mentin húzódó árokba leborított, nem kis mennyiségű szemetet. Németh Tamás polgármesterhez is eljutott a hír, bosszankodott is, ezért Koltay István alpolgármesterrel úgy döntöttek, hogy a dolgok mélyére ásnak. Ez szó szerint értendő, ugyanis alaposan megbolygatták a szemétkupacot, de megérte: a festékes vödrök és egyéb, építkezéseknél is használt tárgyak, üres vodkásüvegek mellett hivatalos leveleket is találtak. A leveleket egy lukácsházi férfinek és a feleségének címezték.

Németh Tamás polgármester  feljelentést  tett a rendőrségen – ismeretlen elkövető ellen, környezetszennyezés miatt. Tudomása szerint a szemétkupacot felfedező futók is megtették ezt.

A polgármester megmutatta a szemét között talált leveleket, mi pedig telefonon elértük a címzettet. A lukácsházi férfi – akinek építőipari vállalkozásai vannak – csak sejti, hogyan kerülhetett az árokba a „szemetük”, ám amíg meg nem bizonyosodik arról, mi történt, nem szeretne senkit sem meggyanúsítani. Annyit elárult, hogy a cégeik telephelyeiről egy vállalkozó szállítja el a hulladékot, amit ő számlákkal tud igazolni. Megtudtuk azt is, hogy január 18-án is vittek el hulladékot a telephelyről – Nárai határában másnap fedezték fel a szemétkupacot. A nyomozás a rendőrség dolga, a szemetet a közútkezelő szállítja majd el, a költségeket feltehetően utólag behajtják az elkövetőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!