Nárai

2016.02.07. 17:40

Pálinka és forralt bor fűtötte a nárai rönkhúzást

Nárai – Az 1980-as években alábbhagyott a hagyomány ápolása, de öt éve újjáélesztették a nárai rönkhúzást – idén is sikerrel.

Bakos Ágnes

– Körülbelül 250-en voltunk, a bálban pedig még többen vettek részt – mondta Németh Tamás, Nárai polgármestere, aki még vasárnap délután is a mulatság utáni „romokat” takarította a művelődési házban, persze sokadmagával. – Nagyon aktív a helyi fiatalság, egymás közül jelölték ki a szereplőket a bolondesküvőre – számolt be a polgármester.

Kivette a részét a szervezésből és az ünneplésből is a könyvtárba járó közösség, a Sárgaliliom Énekkar, valamint az Örökzöld nyugdíjas klub – ez utóbbinak tagja Moór Sándor, aki idén a pap szerepét vállalta magára, felesége apácának öltözött a farsangi rönkhúzáson.

Kicsik, nagyok, idősek is jól mulattak, a pálinka és a bor is jól fogyott – a sikerből kiszámolható, hogy feltehetően jövőre is lesz rönkhúzás Náraiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!