Középmotoros lehet a C8-as Corvette

2016. augusztus 19., 11:50 szerző: Szabó Bence
komment
A Chevy töretlen népszerűségű sportautója ’53 óta van piacon, de a GM bevonzaná a fiatalabbakat is. Ennek érdekében belenyúlna a több mint 60 éve bevált koncepcióba.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: General Motors

Hosszú évtizede beszélnek középmotoros Corvette-ről, még tanulmányautókat is készítettek, a célegyenesben azonban mindig behúzta a vészféket a General Motors, úgyhogy haladtak a konvencionális receptúra alapján: nyomórudas bivalyerős V8-as az orrban, a kerekek pedig hátul hajtanak. A legfrissebb pletykák szerint az egyiken biztosan változtatni fognak.

A The Detrioit News szerint kihalnak az ikonikus modell vásárlói, megszűnik iránta a kereslet. Éppen ezért hozzákezdtek egy középmotoros változat fejlesztéséhez, hogy ezzel a fiatalabb generációt is megfogják. Állítólag az új Corvette nem csupán középmotoros lesz, de a mostanság megkerülhetetlen elektromotor is belekerül.

A középmotoros Corvette állítólag már 2 éven belül bemutatkozhat, illetve korábbi nyilatkozatok szerint a C7-es jelenlegi generáció 2020-21-ig is gyártásban maradhat, hogy el ne veszítsék a jelenlegi vásárlóréteget.

Szabó Bence

hozzászólás
2016. augusztus 19., 11:50 szerző: Szabó Bence

Facebook

Hozzászólások