Matsushita marad az ART-nél

2016. február 13., 14:50 szerző: Gyimesi Brigitta
komment
Az ART megerősítette, hogy Nobuharu Matsushita a második GP2-es idényét is a csapatnál fogja tölteni.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Fotó: Sam Bloxham/GP2 Series Media Service

A Honda által protezsált Matsushita 2015-ben debütált a GP2-ben az ART csapatánál a későbbi bajnok Stoffel Vandoorne csapattársaként; a bajnokságban a kilencedik helyen végzett, egy győzelmet és két további dobogót összeszedve az évad során, ami nagyban hozzájárult az ART csapatbajnoki címének elhódításához. Vandoorne távoztával a japán versenyző csapattársa az orosz Sergey Sirotkin lesz.

„Szeretném megköszönni a Hondának és az ART Grand Prix-nek, hogy lehetőséget biztosítanak számomra a GP2-ben való folytatást illetően” – nyilatkozta Matsushita. „Az ART tavaly megnyerte a bajnokságot, és rendkívüli megtiszteltetésnek érzem, hogy ennek a remek csapatnak a tagja maradhatok. A HFDP (Honda Formula Dream Project) tagjaként a célom a világklasszis versenyzővé válás – mindent bele fogok adni, hogy a második GP2-es idényemben megnyerjem az egyéni és a csapatbajnoki címet.”

Sébastien Philippe, az ART főnöke úgy véli, Matsushitának komoly esélye van a 2016-os koronára.

„Csodálatos 2015-ös éve volt” – mondta Philippe. „Amikor idejött, nem ismerte se Európát, se a bajnokságot, se a csapatot, se az autót; mindezek ellenére mégis sikerült egy győzelmet és számos dobogós helyezést szereznie, az év folyamán pedig nagymértékű fejlődést mutatott. Semmi kétségünk afelől, hogy minden megvan benne, ami a 2016-os bajnoki címért való küzdelemhez szükséges.”

Gyimesi Brigitta

hozzászólás
2016. február 13., 14:50 szerző: Gyimesi Brigitta

Facebook

Hozzászólások