Nick

2015.07.05. 08:24

Nick a fejlődés küszöbén

Nick - Az elmúlt években Nicken jelentős változások történtek. Az önkormányzat fejlődni akar, a polgármester erről beszélt falunapjukon.

Némethy Mária

A civil szervezetek az önkormányzattal és a nicki emberekkel is összefogva megszépítették községük központját, és a falu több jelentős épületét.

- Sok segítséget kaptunk ehhez a környező településeken élő, Nickről elszármazott emberektől és a szimpatizánsoktól is. Ezt a segítséget, biztatást és támogatást köszönöm és kérem, hogy a jövőben se feledkezzenek el rólunk - mondta el a falunapon a község helyzetét értékelő köszöntő beszédében Csorba József polgármester.

A célok közül kiemelte, hogy minden pályázati lehetőséget igyekeznek kihasználni, ezzel megsokszorozni a település anyagi javait, erőteljesebb fejlődést elérni. Már nyújtottak be pályázatot útjaik felújítására, 17,25 millió forint értékben, és folyamatban van egy másik pályázat is, ahol négy számítógépre és egy színes nyomtatóra szeretnének szert tenni. Ugyancsak pályázati pénzből szeretnék megvalósítani a faluközpont egységes átalakítását, községük belvízrendezésének megvalósítását, de gondolkodnak egy településen belüli kerékpárút kivitelezésében is.

Csorba József polgármester a falunapon beszélt a jövőjükről. Fotó: nicki önkormányzat

Csorba József a község közvetlen környezetében zajló, jelenleg az ország legnagyobb útépítési beruházásáról, az M86-os építéséről is beszélt.

Az épülő gyorsforgalmi út jelentősen megváltoztatja Nick környezetét, a gazdasági lehetőségeket is. Az építése viszont jelenleg sok kellemetlenséggel hatalmas porral, zajjal, nagyon megnövekedett forgalommal, forgalomkorlátozásokkal is jár.

- Ez az ára annak, hogy a gyorsforgalmi út megépülése után térségünk, köztük Nick új gazdasági és infrastrukturális lehetőségeket kapjon. A jelenleg folyó beruházásaink is azt a célt szolgálják, hogy minél szebbé és otthonosabbá tegyük falunkat. Polgáraink jól érezzék itt magukat, ne akarjanak elköltözni, és máshol keresni a boldogulásukat, hisz innen is minden gyorsan és könnyen elérhető, illetve elérhető lesz, de talán a megélhetés egy kicsit olcsóbb itt. Higgyünk abban, hogy az elkövetkező években Nicken is egy újabb, reményteli és cselekvő korszak kezdődik, ahol mindenki békés, nyugodt de egyben modern, minden infrastruktúrával rendelkező környezetben élhet. Megvalósíthatja vágyait, elképzeléseit és terveit, biztosíthatja a következő generáció biztos megélhetését és boldogulását a szülőfalunkban - hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!