Olaszfa

2015.11.04. 13:36

"Fazekas nénivel" korongoznak az olaszfai gyerekek

Olaszfa – Havonta fazekas foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődő gyerekek és felnőttek a közösségi házban.

Civil Tudósítónktól

A település falunapjain évek óta rendszeres vendég volt Zsilinszki András és felesége, Farsang Adrianna fazekas. Az olaszfai gyermekek nagy érdeklődése és munkakedve kapcsán Adrienn felajánlotta, hogy minden hónapban szívesen szakítana időt és fáradságot a gyermekek fejlesztésére. Így augusztus óta havonta fazekas foglalkozásokon vehetnek részt az olaszfai gyerekek, felnőttek. Hónapról-hónapra nagy az érdeklődés.

A korongozás fortélyainak elsajátítása és tökéletesítése mellett Adrienn minden alkalommal sok más érdekes kézügyességet, türelmet fejlesztő tevékenységgel is készül. Legutóbb az őszi szünetben, október 27-én merülhettek el az érdeklődők az agyagozás mesterségének varázsában. Korongon edények, tálkák készülhettek, a várakozó, sorban álló gyerekek kreativitásukat, ügyességüket ötletes agyagfigurák megformázásával mutathatták meg mindenki számára. Papírból Halloween figurát ragaszthattak.

A község önkormányzatának és az Olaszfa Községért Közalapítványnak támogatásával a részt vevő gyerekeket a szervezők minden hónapban megvendégelik. Legközelebb december 5-én, a Mikulásváró programra látogat el a településre a közkedvelt fazekas néni.

Címkék#olaszfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!