Olimpia

2016.08.21. 19:25

Éremcsaták a labdajátékokban

Rio de Janeiro - Hosszú csatározások értek véget a labdajátékok tornáival. Éremmérkőzések vízilabdában, labdarúgásban, röplabdában, kézilabdában és kosárlabdában.

Horváth Erika

Mint tudott, vízilabdában a magyarok lecsúsztak az érmes pozíciókról. De mely csapatok állhattak dobogóra? A férfiaknál Szerbia lett az olimpiai bajnok, miután a döntőben 11-7-re legyőzte Horvátországot. A bronzmérkőzésen: Olaszország-Montenegró 12-10. A nőknél a papírformának megfelelően könnyen védte meg olimpiai bajnoki címét az Egyesült Államok - a fináléban 12-5-re verte Olaszországot. A bronz - sajnos - az oroszoké lett. Brazília férfi labdarúgó-válogatottja története során először szerzett olimpiai aranyat - a Németország elleni finálé 1-1-gyel ért véget, 11-esekkel nyertek a hazaiak (5-4). A bronzmérkőzésen: Nigéria-Honduras 3-2. A nőknél a németeket avatták olimpiai bajnokká. A magyar származású Marozsán Dzsenifert is soraiban tudó német csapat 2-1-re nyerte a svédek elleni döntőt. A bronzmérkőzésen: Kanada-Brazília 2-1.

A női röplabdatorna döntőjében: Kína-Szerbia 3:1. A bronzmérkőzésen: Egyesült Államok-Hollandia 3:1. A férfiaknál Brazília harmadik olimpiai bajnoki címét szerezte Olaszország 3:0-s legyőzésével. A bronzmérkőzésen: Egyesült Államok- Oroszország 3:2.

Oroszország együttese szerezte meg az olimpiai bajnoki címet női kézilabdában a franciák ellen 22-19-re megnyert finálé után. A bronzmérkőzésen: Norvégia- Hollandia 36-26. A férfiaknál a kétszeres címvédő franciákat nagy csatában, 28-26-as győzelmével letaszította a trónról Dánia. A bronzmérkőzésen: Németország-Lengyelország 31-25.

Női kosárlabdában az Egyesült Államok csapata hatodik aranyát szerezte, a riói döntőben 101-72-re győzte le Spanyolországot. A bronzmérkőzésen: Szerbia-Franciaország 70-63.

A férfiaknál lapzártánkig csak a bronzérem sorsa dőlt el: Spanyolország-Ausztrália 89-88. Az olimpia záróünnepség előtti utolsó döntője a Szerbia-Egyesült Államok találkozó volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!