Olvasó

2016.04.18. 12:54

Életet vittek az élettelenbe - Airsoft nyílt napot tartottak a laktanyában

Molnaszecsőd – Másodszor rendeztek nyílt napot vasárnap a használaton kívüli volt laktanya területén.

Civil Tudósítónktól

Eredeti funkciója szerint élettelen, hiszen laktanyaként már hosszú évek óta nem szolgál a Molnaszecsődhöz tartozó 21 hektáros terület. Évekig csak mezőgazdasági bérlők használtak benne régi hangárokat tárolásra, míg másfél éve egy airsoft csapat is kinézte magának bérlésre a helyet. A helyi önkormányzattal megegyezve programjaik megszervezésére használatba is vették azt.

Életet hoztak bele! Százak járnak egy-egy alkalommal rendezvényeikre, részt vesznek Molnaszecsőd éves programjaiban, ápolják-gondozzák is a régi gazos területet, nyílt napokat szerveznek. Idén a második nyílt napot tartották április 17-én vasárnap, és a majd száz ellátogató azt tapasztalhatta, hogy újra megtelt a hely emberekkel, jó kedvvel. A csapatszellem, az összetartás és a baráti beszélgetések jellemezték e napot az airsoft megismerése mellett. S mindez a természet lágy ölén, ahol évekig csak madárhangot, magányt, gazzal benőtt elhagyatott épületeket látott, aki arra járt.

Szombathelyi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!