Olvasó

2016.04.22. 12:27

Határtalan volt a gencsi gyerekek öröme

Gencsapáti – A gencsapáti általános iskola 7. osztályos tanulói 4 napos kiránduláson vehettek részt a Felvidéken. Különböző irodalmi és történelmi emlékekkel ismerkedtek meg, amelyekről eddig csak a tankönyvek lapjain olvashattak.

Civil Tudósítónktól

Jártak Mikszáthfalván, a Mikszáth-emlékházban, Kékkő várában, a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskolában, ahol találkoztak a helyi diákokkal. A kölcsönös bemutatkozás perceit néptáncosaink fellépése tette színessé. A tanulók megtekintették a Gombaszögi-cseppkőbarlangot, majd Iglón Csontváry Kosztka Tivadar szülőházát. Sétáltak a Mikszáth-regényekből oly jól ismert Lőcse városában. A világörökség részeként számon tartott Szepesi-várat és a késmárki evangélikus fatemplomot is megcsodálhatták. Koszorút helyeztek el Thököly Imre kriptájánál.

Nagy élményt jelentett számukra a selmecbányai tárnalátogatás. A gyermekek tartalmasan töltötték az estéket is, foglalkozásokon vettek részt, amelyeken az aznap látottakkal kapcsolatban feladatokat oldottak meg: címert terveztek, dalszöveget írtak, csatakiáltást szerkesztettek, útinaplót vezettek. A négy nap során felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, sok-sok ismeretre tettek szert, a program a közösség építése céljából is rendkívül hasznos volt. A kirándulást az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Varga Albin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!