Olvasó

2016.04.10. 17:06

Költészet napi szavalóverseny Egervölgyön

A Suli Harmónia Alapítvány egervölgyi iskolájában ilyenkor tavasszal felbolydul az élet, s ez nemcsak a csalogató napsugaraknak tudható be.

Olvasó

Szinte kéthetente szerveződik egy-egy verseny, rendezvény, melyek az 50 fős kisiskola létszámához képest magas számú versenyzőt, nevezőt vonzanak.

Sokéves hagyomány a Költészet napi szavalóverseny megrendezése is. Eleinte csak a sótonyi, majd később a káldi, tavaly óta pedig a pecöli iskola tanulói is meghívást kapnak a versenyre. A rendezvény célja nem elsősorban a versengés, hanem az, hogy a résztvevők megismerjék, megszeressék a költészetet, felfedezzék a versek szépségeit. Ide nem csak „profi" szavalókat várnak, hanem bármelyik diákot, aki képességeihez mérten tisztességesen felkészül, s a maga módján előadja választott versét. Az évek során a résztvevők létszáma egyre nőtt, idén túlszárnyalta a 70 főt.

A képen az egervölgyi iskola szavalói láthatók

A zsűri – Padosné Kiszela Edit és Révész Judit –, a szervezők és a felkészítők örömmel tapasztalták, hogy nemcsak a mennyiségben, de a minőségben is növekedés tapasztalható, hiszen több olyan versmondót hallgathattak meg, akik bármelyik területi vagy megyei versenyen megállták volna a helyüket. Különösen kellemes meglepetést okoztak idén a felső tagozatos versenyzők, akik közül többen egészen kiváló szavalattal kápráztatták el a közönséget.

Első helyezést, illetve különdíjat értek el a következő versenyzők: Simon Bálint a káldi, Klauzer Liliána, Molnár Patrik, Czibók Bence és Szabó-Bálint Valentin a pecöli, Vörös Flóra, Cser Levente, Toldi Adél és Horváth Diána a sótonyi, Csécs Viktória és Szücs Vanessza pedig a házigazda egervölgyi iskola tanulói.

Péntek Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!