Olvasó

2016.05.02. 07:09

Találkozás Kiscellben, a X. egyházmegyei zarándoklaton

Dr. Veres András püspök, a Szombathelyi Egyházmegye vezetője tíz esztendővel ezelőtt Mariazell-be hívta papjait, s a híveket, hogy együtt imádkozzanak a Mennyei Atyához, és Jézus Krisztus Anyjához. Egy évtized után a Kiscelli-Szűzanya oltalmát kérték április utolsó napján a zarándoktestvérek.

A 85 éves Simon Ferencné Livi néni elsőként érkezett Zalaegerszegről Celldömölkre

Celldömölkön mintegy ezerhárom-ezernégyszázan vettek részt a megyés főpásztor által életre hívott zarándok-programon, köztük a nyolcvanöt éves Simon Ferencné, Livi néni, aki Zalaegerszegről érkezett a Kiscelli Szent Szűzhöz. A Vas megyei Káldról egy kisebb csoport gyalogosan tette meg a 20 kilométeres távot. A szentgotthárdi plébániához tartozó határmenti-falvakból két autóbusznyian kérték az Irgalmasság Évében Boldogasszony patronálását.

Káldiak egy tucatnyian gyalog jöttek...

Szentgotthárdiak imádságos lelkülettel, lobogóval ...

Tesók huncutkodnak

Szentáldozás pillanata

A szentmise után a Művelődési Központban Horváth József pápai prelátus előadásában ismerkedtek meg a hívek Szent Márton életútjával. A szabadtéri misézőhelyen pedig Szentségimádáson vett részt a hívők sokasága. A zarándoknapot András megyéspüspök imádsága zárta, majd tájékoztatta a jelenlévőket, hogy 2017. május 1-jén Bodajkon lesz a következő egyházmegyei zarándoklat.

Kálvária-Krisztus

Szentháromság szoboregyüttes

Hívek sokasága kerete fel a Kiscelli Szűzanyát

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!