Olvasó

2016.05.03. 08:22

„Ujjé a Ligetben nagyszerű, Ujjé a Ligetben jó” – Májusfát állítottak Rábapatyon

Rábapaty – A településen hagyománynak számít, hogy április utolsó napján, vagy május elsején májusfát állítanak a falu férfijai.

Civil Tudósítónktól

Így volt ez most szombaton is. Az időjárás kedvezett a programhoz. A ragyogó napsütésben egyre többen gyűltek össze a Liget téren, amely mára már Rábapaty közösségi színterévé vált. A kondérban ízletes gulyás rotyogott, a nyugdíjas klub és a Rábapatyi Dalkör bográcsban pásztor tarhonyát főzött. Sokan édes és sós süteményeket hoztak, ezzel is hozzájárulva a kellemes, jó hangulatú délutánhoz.

Időközben a férfiak elindultak a májusfáért a közeli kiserdőbe, amit gépek segítségével a Ligetbe hoztak. Az asszonyok vesszőből koszorút fontak, amit szalagokkal feldíszítettek. Majd helyére került a szinte égig érő májusfa.

Megérkeztek a Nicki Néptánckör tagjai, akik jó hangulatot teremtettek a hangszórókból áradó népzenével és táncukkal. Sokan bekapcsolódtak a táncba, még a fát is körbetáncolták.

A falu apraja-nagyja egyre nagyobb számban volt kíváncsi az eseményre, láthatóan jól érezték magukat.

Az elkészült finom ételek, lelkes fogadtatásra találtak, így szempillantás alatt el is fogytak. Jó hangulatú beszélgetések, vidám csipkelődések közepette előkerült a citera, a Rábapatyi Dalkör asszonyai vidám dalokat énekeltek.

Olyan jó hangulatú összejövetel kerekedett, ami egy megszervezett program keretében sem alakulhatott volna jobban. Igazi közösségi élmény volt, amit a résztvevők átélhettek.

Szabóné Lázár Éva

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!