Olvasó

2016.05.05. 08:07

Virágba borul Nagyrákos – Ezer új növényt ültettek el a völgyhídi megállónál

Nagyrákos – Több mint ezer dísznövényt ültettek el az önkormányzat dolgozói az elmúlt héten a vasúti megállóhely környékén.

Civil Tudósítónktól

A nagyrákosi vasúti megállóhely környéket 2000-ben, az építkezés befejezése után az önkormányzat virágosította és folyamatosan igyekezett rendben tartani.

Fotó: Nagyrákosi önkormányzat

A növények zöme azóta elöregedett, felélte a gyökérzet a termőréteget, ezért 2015 őszén kiszedték a régi növényeket és friss földet kaptak az ágyások. Zsohár Csaba helyi kertészmérnök megtervezte az új virágágyásokat, amelyekbe 1059 tő különböző lágyszárú évelő dísznövényt ültettek ki az elmúlt héten az önkormányzat dolgozói.

A növényeket az egyik helyi kertészettől adományként kapta a falu. A továbbiakban azok ápolásáról, öntözésről, gyommentesítésről az önkormányzat gondoskodik.

Az érdekesség kedvéért álljon itt az elültetett évelő dísznövények hosszú sora: selymes palástfű, nádtippan, sásliliom, levendula, díszcsorba, macskamenta, vesszős köles, tollborzfű, macskahere, ligeti zsálya, pompás varjúháj, aranyvessző, özönfű, tisztesfű, vasfű, izsópfű, ernyős őszirózsa, pereszlény, menyecskeszem, kasvirág, deres csenkesz, díszgyertya, gólyaorr, bársonyos kakukkszegfű, sudárzsálya, nyuszifül, óriás árvalányhaj.

Remélhetőleg a helyben lakókon kívül sok idelátogató és átutazó gyönyörködik majd a virágkompozícióban.

Némethné Baksa Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!