Őriszentpéter

2014.09.25. 18:33

Katus Attila is ott lesz az avatón

Őriszentpéter - Elkészült a konditerem, régi álmuk vált valóra ezzel az őriszentpéterieknek.

Kálmán György

Őriszentpéter ifjúsági egyesülete a kétezres évek elején, nem sokkal a megalakulása után, jelentős támogatást kapott egy Őrségi Területi Ifjúsági Centrum kialakítására. Az összeg egyik részét akkor a klubjuk felszerelésére, a másikat kondicionáló berendezések vásárlására fordíthatták. A probléma csak az volt, hogy nem találtak olyan helyet, ahol konditermet tudtak volna kialakítani.

Két korosztály az edzőteremben. Bakóné Nyers Nóra és Tóth Hanna Bíbor a futógépen. Papp Máté és Bakó Milán erősítenek. Fotó: Tóth Jenő

A gépek ideiglenesen a művelődési ház színpadára kerültek, ott használták őket, ám ha rendezvény volt, mindig ki kellett cipelni azokat.

Nemrégiben az önkormányzat és az ifjúsági egyesület sikeresen pályázott edzőterem kialakítására és eszközök beszerzésére. Időközben a teremprobléma is megoldódott, a művelődési ház oldalszárnyából kiköltözött az addigi bérlő. Az ott lévő két szobát, mintegy 60 négyzetmétert, megkapták a fiatalok. A helyiségek aljzata is megfelelő burkolatot kapott. Az ifjúsági egyesület koordinálásával elkészítik a konditerem házirendjét is. Az edzőterem hivatalos, ünnepélyes megnyitójára október 17-én pénteken kerül sor. Az esemény vendége lesz Katus Attila a népszerű személyi edző, életmód tanácsadó. A tervek szerint nemcsak jelen lesz, hanem meg is mozgatja az átadóünnepségen részt vevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!