Őriszentpéter

2015.09.05. 18:43

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Parasztolimpiát

Őriszentpéter – Ötödik alkalommal rendezték meg a Parasztolimpiát Reszneki módra a városban. Nagyon jól sikerült a rendezvény, ez pedig újabb lendületet adott a szervezőknek.

Bajdó Bettina

Őr Zoltán polgármester elmondta, hogy az Őrség Határok Nélkül Egyesület egyik nagy, emblematikus rendezvénye a Parasztolimpia, mely nagyon sok olyan jegyet hordoz, mely jellemzi a térségben élő embereket, kötődik a múltjukhoz. Az elmúlt években 49 települést tartott össze, idén is várakozáson felüli volt a nevezők és a nézők száma. A rendezvény olyan világot idéz meg, amikor még mindenki helyi terméket állított elő, hiszen ezek nélkül nincs helyi gazdaság sem.

Ettől az évtől külön szervezeti formában működnek, a Lenti térség kiválik az egyesületből. Resznek település azonban felajánlotta, hogy a barátságuk ápolása érdekében továbbra is rendezzék meg a Parasztolimpiát, melyet Őriszentpéteren honosítanak meg az ő együttműködésükkel.



Vicces feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek, így Lugosi Arnoldnak és Gaálné Lukács Katalinnak is

Fotó: Szendi Péter

Az idei évben is tréfás feladatokkal készültek a szervezők, volt bála állogatás, mozsártánc, vízhordás talicskában, szüretelő és paraszt kondi is. Főzőversenyt is hirdettek, melynek eredményét közösen fogyasztották el. A versenyszámok után már a felszabadult szórakozásé volt a főszerep, kulturális műsorral és határon túli fellépőkkel. Idén első helyen a Tritikálé csapata végzett, második a Polgár Jenő és a Hivatal lett, a dobogó harmadik fokára pedig az MVH (Zala és Vas megyei kirendeltség munkatársai) Taligahuszá-Rock csapata állhatott. Idén rendhagyó módon az olimpiai lángot nem az elején, hanem a vetélkedés végén gyújtották meg. Ajándékot is kapott a város, Resznek településtől egy táblát az eddigi közös munka emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!