Őriszentpéter

2017.01.22. 17:55

Információs háló lesz

Őriszentpéter - Most januárban indul a program, amelynek keretében fogadó- és látogatóközpont épül Őriszentpéteren 2018 nyaráig. A Natura 2000-es településeket mutatják be.

Bakos Ágnes

Az Őrségi Nemzeti Park a nyertese a mintegy 734 millió forintos pályázatnak, amelyből a Natura 2000-es területek bemutatására épül látogatóközpont, sőt, egész hálózat. A speciális természetvédelmi területek pontos megismertetése a cél. Nemcsak a készülő központban, hanem a Vas megyében fekvő Natura 2000 területekhez közeli településeken a művelődési házakban, a közösségi szolgáltató tereken lesznek információs pontok. A hálózat fotó- és rajzpályázatokat hirdet meg és természetismereti vetélkedőket tarthatnak majd.

Colleen Bell, a napokban elköszönt amerikai nagykövet és dr. Markovics Tibor, a Natura 2000 információs központot és hálózatot építő Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója Fotó: Szendi Péter

A mostani őrségi programmal azt szeretnék elérni, hogy a terület lakossága és az ide- látogatók is megfelelő ismereteket kapjanak a természetvédelmi terület kijelölésének indokairól, természeti értékeiről, a kijelölés alapjául szolgáló fajokról és élőhelyükről, valamint fontos a fajok további védelme is. Egyébként a Natura 2000 ökológiai hálózatot az Európai Unió hozta létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!