Őriszentpéter

2016.03.07. 13:49

Nagyon kizöldül Őriszentpéter - Országos környezetvédelmi fórum helyszíne lesz az Őrség

Budapest, Őriszentpéter – Április 29. és május 1. között rendezik Őriszentpéteren a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek XXVI. Országos Találkozóját. Még májusfát is állítanak a zöldek.

Bakos Ágnes

Zöld szakmai szervezetek képviselői gyűlnek össze eszmecserére az Őrség szívében. Az elmúlt 26 év tapasztalatai szerint mintegy félezer résztvevőre számítanak a szervezők.

Évente egyszer tartanak ilyen nagyszabású tanácskozást a zöld civilek, a magyar környezetvédők és természetvédők, hogy tanuljanak egymástól, barátkozzanak, megfogalmazzák a közös elvárásaikat a környezetpolitikával kapcsolatban.

Szakmai beszélgetéseket, tanulmányi kirándulásokat, közösségi és kulturális programokat szerveznek. Az ülések, fórumok között szerepel például a titokzatos című közösségi kő-fény-festés program, kirándulások és májusfaállítás is. Az úgynevezett Zöld Majálison több mint húsz környezet- és természetvédő civil szervezet mutatja majd be tevékenységét.

Az országra szóló program a helyiek támogatását élvezi: Őriszentpéter önkormányzata, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága, az Őriszentpéteri Polgárőr Egyesület és a helyi szállásadók szervezete is szerepel az együttműködő partnerek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!