Őriszentpéter

2014.10.25. 15:07

Vasi dödölle és házi rétes - Nyitott porták Szalafőn

Nyitott portákkal várják az Őrségbe érkezőket négy napon keresztül.

Markó Petra

Október 23-a és 26-a között immár harmadik alkalommal rendezték meg Szalafőn a Nyitott porták fesztiválját. Ez idő alatt most 11 porta enged betekintést a kíváncsi szemeknek.

A település és a térség hagyományaira építve a helyiek bemutatják a helyi értékeket, valamint a gasztronómia ékességeit. A vendégváró napok lényege, hogy az ott pihenő turistáknak valami újat, valami mást kínáljanak mint, amit megszoktak- tudtuk meg Gaál Zsuzsannától, a Múltidéző porta tulajdonosától.

A különleges vidéken a hosszú hétvégén egészen vasárnap estig lehetőség van arra, hogy  a vendégek bekukkantsanak a helyiek otthonába és az ott élők mindennapjaiba. Látható és ízlelhető minden, ami szem-szájnak ingere: tökmagolajsajtolás és -kóstolás, házi sajtok, gyógynövényszörpök és hőkönsült kemencés perec.

És, ha ez nem lenne elég: aki szeretné, megtanulhatja, hogy készül az igazi nyújtogatós parasztrétes vagy a vasi dödölle.

Arról, hogy  melyik portára  mikor érdemes ellátogatni,  a település hivatalos honlapján találnak információt.

Címkék#Szalafő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!