2014.10.25. 15:07
Vasi dödölle és házi rétes - Nyitott porták Szalafőn
Nyitott portákkal várják az Őrségbe érkezőket négy napon keresztül.
Október 23-a és 26-a között immár harmadik alkalommal rendezték meg Szalafőn a Nyitott porták fesztiválját. Ez idő alatt most 11 porta enged betekintést a kíváncsi szemeknek.
A település és a térség hagyományaira építve a helyiek bemutatják a helyi értékeket, valamint a gasztronómia ékességeit. A vendégváró napok lényege, hogy az ott pihenő turistáknak valami újat, valami mást kínáljanak mint, amit megszoktak- tudtuk meg Gaál Zsuzsannától, a Múltidéző porta tulajdonosától.
A különleges vidéken a hosszú hétvégén egészen vasárnap estig lehetőség van arra, hogy a vendégek bekukkantsanak a helyiek otthonába és az ott élők mindennapjaiba. Látható és ízlelhető minden, ami szem-szájnak ingere: tökmagolajsajtolás és -kóstolás, házi sajtok, gyógynövényszörpök és hőkönsült kemencés perec.
És, ha ez nem lenne elég: aki szeretné, megtanulhatja, hogy készül az igazi nyújtogatós parasztrétes vagy a vasi dödölle.
Arról, hogy melyik portára mikor érdemes ellátogatni, a település hivatalos honlapján találnak információt.