Őriszentpéter

2016.04.07. 18:40

Tavakhoz tekerhetnek - Tematikus útvonalakkal bővült az őrségi kerékpáros kínálat

Őriszentpéter - Az Őrség 1, 2, 3-as számú kerékpáros útvonalak mellé újabb hármat jelöltek ki nemrégiben a térségben.

Kálmán György

- Az új útvonalak az Őrség 4, 5, 6-os számot kapták. Ahogy az első háromnak, ezeknek is Őriszentpéteren van az induló és érkező állomásuk. A most kijelölt utak tematikusak, felfűzték rájuk a régió tavait - mondta Tóth Jenő, az őriszentpéteri közös önkormányzati hivatal jegyzője. Az Őrség 4-es a Vadását célozza meg, az 5-ös a Himfai- tavat, míg a 6-ossal a Hársas- tóhoz lehet kerekezni. Akárcsak az első három túraútvonal kijelölésénél, most is kellő gondossággal jártak el. Szerencsére a kerékpározás terén példaértékű az összefogás a térségben. A települések önkormányzatai, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága, a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóság, a nemrégiben alakult Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület és az őriszentpéteri Teleház - Malom Látogatóközpont, hogy csak a legfontosabbakat említsük, mind-mind szívügyüknek tekintik a kerékpározási lehetőségek megteremtését a helybéliek és a régióba látogató turisták számára.

Az idei tavasztól minden hónap első szombatjára szervez túrákat az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület, mostantól a tavakat célzó három új útvonalat is bejárják sorban az őrségi biciklisek, fiatalok és még fiatalabb kerekezők közösen. Fotó: Tóth Jenő

- Az érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szőceiek külön kérték, hogy az egyik kijelölt pályán elérhető legyen a tőzegmohás láprét - mondta el a jegyző. A korábbi 101 kilométer még 125-tel bővült, így most az Őrségben 226 kilométer kijelölt kerékpáros útvonal várja a bringásokat. Az új utakat bemutató térképek elkészültek, az útbaigazító táblákat megrendelték, azok hamarosan a helyükre kerülnek.

Beköszöntött a jó idő, egyre több kerékpárost látni az Őrségben. Az elmúlt hétvégén a helyi kerekesek is felkerekedtek, és ahogy azt tervezték, az Őrség 3-as útvonalat teljesítették. Minden hónap első szombatján nyeregbe pattannak, és először a régió most már megszaporodott útvonalait járják be, majd továbbindulnak. Nem csak saját kerékpárral lehet bejárni a régi és az újonnan kijelölt utakat: az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban ötvendarabos kerékpárflotta várja azokat, akik kölcsönözni szeretnének. Még tandem- és elektromos kerékpárok is várják az Őrségben kerekezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!