Örség

2017.01.08. 20:25

Gyalogtúrával búcsúztak 2016-tól

Őrség - A hegyhátszentjakabi Vadása Faluszépítő Egyesület és az őriszentpéteri Kerékpáros és Természetbarát Egyesület közösen szervezte a szilveszteri gyalogtúrát, amelyen mintegy 110-en vettek részt.

Kálmán György

A túrázni vágyók a hegyhátszentjakabi óvoda udvarán találkoztak és a Vadása-tó, szőcei tőzegmohás láprét, az őrimagyarósdi Várdomb és a Malomgát tanösvény útvonalon tettek meg 11 kilométert. Még a szervezőket is meglepte, hogy több mint százan vettek részt a túrán.

Több mint százan, kicsik és nagyok túrázva, a Vadása-tótól indulva hagyták maguk mögött az óévet Fotó: Tóth Jenő

Már a jakabi induláskor is sokan voltak, ám Szőcén és Őrimagyarósdon is csatlakoztak még hozzájuk túrázni vágyók. Jellemző az érdeklődésre, hogy az egyik magyarszombatfai panzió szilveszterezni az Őrségbe érkezett vendégei is csatlakoztak a gyalogtúrázókhoz. Őket a fogadó tulajdonosa meleg itallal és virslivel indította útnak.

Forró italból és ételből egyébként sem volt hiány, a rendező egyesületek is gondoskodtak forró teáról és forralt borról, a túra végén pedig virsliparti" várta a résztvevőket. A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel erre az évre több kirándulást is terveznek a régióban, a szilveszterit pedig mindenképpen hagyománnyá szeretnék tenni.

A szőcei és az őrimagyarósdi egyesületek és természetbarátok is csatlakoznak hozzájuk, a jövőben ők is segítenek a szervezésben és a rendezésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!