Az egység a falu sikerének titka - Több mint 100 millió forint értékű fejlesztések valósulnak meg Ostffyasszonyfán

2017. június 19., 20:55 szerző: Cseszkó Tamás
komment
Óvodafelújításra és csapadékvíz-elvezetésre is nyert pályázati forrást a település. A jó híreket a falunapon jelentették be.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- A település sikerének kulcsa jövőben is az egység, az összetartás, amelyet megtapasztalhattunk az ostffy-asszonyfai falunapon - mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki a rendezvényen jelentette be, hogy több mint 100 millió forintnyi központi támogatásnak köszönhetően fejlődhet tovább a település.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Mihácsi Szabolcs polgármester és Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője
Fotó: Ohr Tibor

Mihácsi Szabolcs, Ostffy-asszonyfa polgármestere ismertette a részleteket. Mint mondta, a helyi óvoda 30 millió forint pályázati forrásból újulhat meg, ehhez biztosít a falu további 10 millió forint önerőt. Fejlődhet a csapadékvíz-elvezetési hálózat is, 66,6 millió forintot nyertek ezen feladatok ellátásra. Az óvoda kivitelezési munkálatai júliusban kezdődnek, és várhatóan szeptemberben már a megújult épületek fogadják az intézmény kis lakóit. A csapadékvíz-elvezetési rendszer kivitelezési terveinek elkészítése és engedélyeztetése már folyamatban van, a projekt várhatóan jövőre befejeződik. Ágh Péter hangsúlyozta: sok még a feladat, ezért tovább dolgoznak a település fejlődéséért.

A falunapon egyébként számos izgalmas program várta a látogatókat, egyebek között falunapi tekeverseny, falufutás, labdarúgó-bajnokság és ügyességi játékok is. Senkinek nem kellett éhesen távoznia, ugyanis a helyi vadászok, horgászok és a vöröskeresztes férfiak finom ételekkel, az asszonyok palacsintával és lángossal kedveskedtek a résztvevőknek.

Cseszkó Tamás

2017. június 19., 20:55 szerző: Cseszkó Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...