Otthon

 • cikk kép
  Bazsalikomot az ablakba

  Hamarosan, azaz márciusban, áprilisban vethetjük magról a bazsalikomot, kicsi palántázó cserépbe.

 • cikk kép
  Öltöztessük ünneplőbe a lakást Valentin-napon is

  Veszprém - Valentin-napra nemcsak ajándékot, de dekorációt is készíthetünk saját kezűleg, vagy süthetünk meglepetés sütit kedvesünknek.

 • cikk kép
  Biztonság, kényelem és idő

  Okostelefon, önvezető autó, intelligens háztartási gépek: néha csak kapkodjuk a fejünket, ha a hétköznapi technológiák fejlődéséről van szó.

 • cikk kép
  5+1 tipp: Mire jó egy okosotthon?

  Okostelefon, önvezető autó, intelligens háztartási gépek: néha csak kapkodjuk a fejünket, ha a hétköznapi technológiák fejlődéséről van szó. Ma már nem csak a telefonunk, de a lakásunk is lehet okos. Véletlenül égve hagytuk a lámpát?

 • cikk kép
  Kedves csipkeemlék a mai párnán

  A régi szép kézimunkákat - szeretteink hagyatékát -, nem kell a szekrények mélyén tárolni: egy kis munkával a modern lakások díszeivé válhatnak.

 • cikk kép
  Januári terv, tavaszi felújítás

  Vajon megfelelő a lakás vízszigetelése? Hol találhatunk megbízható mesterembereket a lakásfelújításhoz? Spórolhatunk-e a tető korszerűsítésével? Ha tavaszi felújításról álmodozunk, nem árt ezen elgondolkoznunk.

 • cikk kép
  Mínuszban a pénztárcánk is?

  Az idei télen a magyar családok negyven százaléka havi 30 ezer forintnál is többet költött fűtésre. Ennek ellenére tízből mindössze két ingatlantulajdonos érzi otthona hőmérsékletét megfelelőnek.

 • cikk kép
  Kedvelt a csípős chili

  A cserepes chili paprika nálunk is egyre kedveltebb és a beszerzése sem nehéz ma már.

 • cikk kép
  Hozzuk be otthonunkba a tél tiszta színeit!

  Szombathely - A fagyos téli táj tiszta színei sokunknak kedvesek. Ezeket otthonunkba is becsempészhetjük, ha a téli színcsoport jellegzetes árnyalatait megismerjük.

 • cikk kép
  Fényt, vizet kapjon

  Dunaújváros - Még téli álmukat alusszák a fagyérzékeny növények a hűvös verandán, azonban nem árt gondoskodni róluk ilyenkor is.

 • cikk kép
  Hatásos, mutatós belső terek egyszerű átalakítási megoldásokkal

  Dunaújváros - Az új otthont megtalálni nem könnyű, de a régitől megválni olykor nagyobb feladat és hosszabb idő.

 • cikk kép
  Márvány, tégla és réz a befutó

  Szombathely - Összegyűjtöttük, milyen lakberendezési trendek jellemzik az előttünk álló esztendőt. Színek, anyagok, divathóbortok és örök értékek következnek.

 • cikk kép
  Bárki használhatja a szaunát - Még mindig sok téves információ kering az izzasztó élvezetekről, ezeket oszlatjuk el

  Körkép - A szaunázás nem valami modern hóbort, hagyománya már több mint kétezer éves múltra tekint vissza. Jótékony élettani hatásai megkérdőjelezhetetlenek, persze csak akkor, ha betartjuk a szabályokat.

 • cikk kép
  Hogyan készítsük elő a halfajtákat helyesen a sütéshez és a kirántáshoz?

  Rábapaty - A közelmúltban a Rábapatyi Horgászegyesület tanyáján jártunk a rábasömjéni horgásztónál. Vendéglátóink jóvoltából most - a halászlé után - a rántott és sült hal elkészítésének néhány követendő trükkjét is megosztjuk olvasóinkkal.

 • cikk kép
  Így főzzünk könnyen, olcsón és egészségesen!

  Tanácsok Gulogi Lászlótól, zalaegerszegi mesterszakácstól

 • cikk kép
  Jó sokat spórolhat meg: tippek a mindennapi energiatakarékossághoz

  Megyei körkép - Használjunk víztakarékos csaptelepet és energiatakarékos izzót, felejtsük el a stand-by üzemmódot, a lakás hőmérsékletét tartsuk egyenletesen 21-22 fokon, legyen mindenhol függöny és redőny.

 • cikk kép
  Amikor az uborka már "unja a banánt"

  Regényt tudnék írni a talajuntságról! A legtöbben a gyümölcsfák esetében panaszkodnak rá, de rájöttem, természetesen a saját káromon, hogy a zöldségekre dettó érvényes.

 • cikk kép
  Kreatív rendteremtés a fürdőszobában

  Rend a lelke mindennek, azonban a fürdőszobában könnyen eluralkodik a káosz. Tippjeink segítségével elejét veheti ennek.

 • cikk kép
  Kertterápia: gyógyuljon a szabadban!

  Orfalu - A múlt héten a pihentető, ellazító relaxáció egészségvédő hatásairól, illetve módjairól írtam. Ezt a témát szeretném folytatni, mert az emberek zöme csak a hagyományos relaxációs lehetőségeket ismeri, pedig sokféle különleges módja van még a pihentető, gyógyító ellazulásnak. A múlt heti cikkben ismertettem a hazánkban csak szűk körben ismert relaxációs méhesházat, most pedig a kertterápiáról írok.

 • cikk kép
  5 tipp albérletből albérletbe költözőknek

  Az elmúlt években rutinos költözködővé váltam. Az eddig Szombathelyen töltött majdnem öt év alatt összesen négyszer költöztem. Albérletről albérletre járom a várost, eddig mindegyik lakás máshol volt – lassan az összes városrészt úgy ismerem, mint a tenyeremet. Az elmúlt évek alatt két dolgot tanultam meg: az egyik, hogy hiába érzed, hogy most jó időre letáborozol egy helyen, valami mindig közbejön. A másik, hogy hogyan kell a legkevesebb macerával, a leggyorsabban átköltözni egyik helyről a másikra. Tippjeimmel a kevésbé gyakran költözőknek szeretnék segíteni, mert, ahogy mondják: az okos más hibáiból tanul.

Részletes műsorMűsorok betöltése...