Otthon

2014.07.14. 09:48

8 weboldal, ami segít eladni a téglalakását (x)

Az internet napjainkban nem csak munkavégzés, szórakozás, kapcsolattartás, vagy vásárlás kapcsán bizonyul kitűnő választásnak, hanem akkor is, ha ingatlan eladásról, vagy vételről van szó. A számos apróhirdetési oldal mellett olyan egyéb portálok is hozzásegíthetik ingatlan tulajdonosként az eladáshoz, melyeket közvetve használhat e célra.

A világhálóban nagy lehetőségek rejlenek e téren is, és míg évekkel ezelőtt elsősorban az újságokban adtunk fel hirdetést, ha eladni szerettünk volna, addig ma néhány kattintással eljuttatható az információ sokakhoz, ráadásul teljesen ingyenesen.

Az eladó tégla lakás az ingatlantájoló véleménye szerint is igencsak keresett, hiszen például a panellel szemben számos előnnyel bír. A jelenlegi ingatlanpiaci helyzetet ismerve egyértelműen elmondható, hogy megéri az eladó lakások, házak között keresgélni, hiszen a megszokottnál jóval olcsóbban juthatnak az érdeklődők igényes ingatlanokhoz. Nézzük most, hogy eladóként milyen weboldalakat érdemes választani az értékesítés elősegítéséhez!

1. Apróhirdetési oldalak
Elsőként nyilvánvalóan ezek jutnak eszünkbe, itt az ingatlan kategóriába néhány perc alatt feltölthetjük hirdetésünket. Fontos, hogy annak címét figyelem felkeltően fogalmazza meg, mégse adjon meg túl sok információt az eladó ingatlanról, erre a célra ugyanis lesz lehetősége a szövegezéskor.

Ott viszont részletekbe is belemehet, és természetesen a fényképekről sem feledkezhet meg. Ma már akár telefonnal is megfelelő fotók készíthetőek, arra azonban ügyeljen, hogy nappali fényben fotózzon, ezzel is kihangsúlyozva az ingatlan vonzerőnek számító jellemzőit.

2. Ingatlanos oldalak
A több, különféle kategóriát tartalmazó apróhirdetési oldalakkal szemben az ingatlantajolo.hu szerint is érdemes a speciálisan ingatlan eladásra szakosodott ingatlanos weboldalak mellett dönteni lakás hirdetés kapcsán. A négyzetmétertől kezdve az ingatlan jellegén, elhelyezkedésén, jellemzőin át egészen az árakig minden lényeges információt megadhat a házról, lakásról.

3. Vatera
Ha online adásvételről van szó, a Vatera a maga nemében kétségtelenül nagy népszerűségnek örvend. Bár elsősorban nem ingatlanok kapcsán szokták keresni az oldalt, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre gyakrabban találkozni ingatlan hirdetésekkel is rajta.

4. Facebook
Akár az ingatlanos oldalakon feladott hirdetések megosztásával, akár az eladni kívánt ingatlan adatainak üzenőfalra kiírásával eljuthat ennek híre az ismerősökhöz, és rajtuk keresztül még nagyon sokakhoz. A legnépszerűbb közösségi portál kínálta lehetőségeket kihasználva több száz, sőt ezer ember tájékozódhat arról, milyen ajánlattal van jelen az ingatlanpiacon.

5. Google+
Szintén a munkahelyi, magánéleti ismeretségek és a világháló nyilvánossága használhatóak ki a Google+ esetében, érdemes tehát a hozzá hasonló plusz lehetőségeket is a mihamarabbi értékesítés szolgálatába állítani.

6. Twitter
A magáncélú használat és az üzleti promóciók mellett a követőkhöz eljuttathat akár ingatlan hirdetést is, ezzel lehetővé téve, hogy a sikeres értékesítéshez fizetőképes keresletet találjon.

7. Youtube
A zenehallgatás, a humoros videók, vagy például a filmnézés mellett érdemes ingatlan értékesítés alkalmával is a videomegosztó kínálta lehetőségeket kihasználnia.

8. Blogok
A blog oldalakon is megtalálhatóak az ingatlan hirdetések, s bár látogatottságuk nem biztos, hogy vetekszik a legnagyobb apróhirdetési, vagy ingatlanos oldalakkal, de  minden lehetősége meg van arra, hogy ezeket a site-okat is kihasználja az értékesítés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!