Otthon

2016.11.28. 19:15

Apró síelők, havas tálca

Az ünnepre a gyerekekkel együtt barkácsolva is készülhetünk. Apróságokból helyes kis díszeket alkothatunk otthon.

Tóth B. Zsuzsa

Fenyőtobozból apró síelő figurákat készíthetünk. Kis fehér hungarocellgolyókat vásároljunk hozzá fillérekért. Kanyarítsunk a nyakukba zsenília- vagy filcsálat, fejükre filc körcikkből kivágott csúcsos sapkát ragasszunk, a toboz aljára pedig két apró, papír sítalpat. Kezek helyett ágacskák kerülhetnek a toboz két oldalára.

Kiégett fehér, vagy átlátszóból fehérre festett izzó is hasznos lehet ilyenkor, remek hóember készülhet belőle. Filc, kiselejtezett kötött pulcsi anyagát szintén felhasználhatjuk, vagy kössünk apró színes sapkát, sálat. Ragasszunk a pocakjára négy fekete pöttyöt, vagy rajzoljunk rá alkoholos tollal. Két szem és egy nevető száj kell még, meg az akasztózsinór. Üveg süteményestálcát is kidekorálhatunk, ha éppen nem fogjuk használni az ünnepen.

A szépen terített asztal dísze lehet. Fehér szalaggal kössük körbe, tegyünk rá fehér jegesmedve- vagy másmilyen figurát, és kerülhet köré műhó, toboz, moha, kis fenyő, fakéreg tetszés szerint; ha mécsest teszünk rá, hangulatosabbá teszi a vacsorát. Az ablakokra keményebb papírból vágott sablonnal szép téli képeket, figurákat, hópihemintát varázsolhatunk, csak egy kis műhóspray kell hozzá. Ha nem szeretnénk összekenni az üveget, szép fehér papírból kivágott díszeket ragasszunk fel celluxszal. Tehetünk ünnepi díszt már a bejárathoz is, a lépcsőházba, előszobába, ha van időnk és kedvünk, kis ügyességgel akár az egész lakást feldíszíthetjük. Szélesebb fakéregből, félbevágott fahasábból néhány tobozzal, makkal, mohával ugyancsak készülhet asztali dísz.

A saját kezűleg készített díszekre a gyerekek jobban vigyáznak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!