Fényt, vizet kapjon

2017. január 09., 16:55 szerző: Dunaújvárosi Hírlap fotós: Tóth B. Zsuzsa
komment
Dunaújváros - Még téli álmukat alusszák a fagyérzékeny növények a hűvös verandán, azonban nem árt gondoskodni róluk ilyenkor is.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

1. A muskátlit cserepestül, változatlan állapotban is át lehet teleltetni. Világos helyiség, 6-8 Celsius-fokos hőmérséklet és rendkívül csekély öntözés (épp ne legyen porszáraz a talaj) kell hozzá. A növények jó része ugyan elpusztul, de ha megfelelő körülményeink vannak e módszer alkalmazásához, érdemes egyszer kipróbálnunk.

A jól telelő muskátli levele egészséges, zöld, szárai rövidek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

2. Egy másik lehetőség, hogy kihúzzuk a földből a növényeket, alaposan visszametsszük a gyökereiket és hajtásaikat, majd összeültetünk akár 15 tövet egyetlen nagyobb cserépbe. Akár sötét helyiségben is tarthatjuk, de fontos, hogy ne legyen fagy. Tavasszal kitermeljük a még reményteljes töveket, vízbe áztatjuk, majd szétültetjük azokat.

3. A harmadik módszer a hajtások eldugványozása. Ősszel, szeptember-októberben hajtásokat vágunk az elvirágzott muskátlitövekről, majd apró cserepekbe, tejfölöspohárba ültetve meggyökeresítjük azokat. Világos és meleg helyet igényelnek, mint pl. az ablakpárkány. Januárra megerősödnek, tavaszra pedig akár virágoznak is.

Dunaújvárosi Hírlap

2017. január 09., 16:55 szerző: Dunaújvárosi Hírlap fotós: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...