Takarjuk a vízigényes növénytöveket - Mulcsolhatunk letermett zöldségszárakkal vagy helyenként fenyőkéreggel

2017. augusztus 08., 10:30 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa
komment
A nagy hőségben megóvhatjuk növényeinket a kiszáradástól mulcsolással, takarással. Amellett a gyomokat is távol tartjuk így.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az idei nagy nyári kánikulában nem győzzük öntözni a kertet. Az egyes ágyásokból kikerülő, már nem termő növények szárával jól tudjuk árnyékolni a vízigényesebb, még termő növényeket. Például a kaporral, körömvirággal, zöldbab szárával takarhatjuk a paradicsom-, paprika-, uborkatöveket.

Érdemes ezt a munkát eső vagy öntözés, aztán kapálás után elvégezni - tudtuk meg Scher Zoltánné természetgyógyásztól, aki maga is így védi növényeit a kiszáradástól.

A kertet megóvhatjuk a kiszáradástól mulcsozással - mutatja Scher Zoltánné
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Azt mondja, a gyomosodás ellen ugyancsak véd a takarás, valamint kevésbé keményedik meg a talaj így. Gyomokat nem használ erre a célra, a köröm-virágot viszont ilyenkor már visszavágja, mert lisztharmatos lesz. A növény kiválóan alkalmas takarásra.

Mulcsolni fenyőkéreggel is szoktak, folyton érő epret pedig kilyuggatott fekete fóliával takarnak, hogy a termés ne legyen földes. A fenyő vagy más faforgács szép a díszkertben, parkokban, virágos kertben is takaróként.

Azoknál a gyógynövényeknél is alkalmazhatjuk, amelyek bokrosodnak. A paprika és a paradicsom esetében nem szerencsés, mivel azokat kapálni kell.

 

Tóth B. Zsuzsa

2017. augusztus 08., 10:30 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...