A klíma tisztítása

2017. augusztus 08., 12:00 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa
komment
A lakás és a személygépkocsi klímaberendezése akár házilag is tisztítható, de nem biztos, hogy érdemes belevágnunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A split klíma tisztításával főként azt szeretnénk elérni, hogy elpusztuljanak a kórokozók. Azok a klíma hideg felületein lecsapódó nedvességben élnek. A klímatisztító vegyszerrel ezt a részt kell körültekintően lekezelni, ügyelve rá, hogy mindenhova jusson a szerből, de az elektromos alkatrészeket ne érje. A beltéri egység tisztításához vegyük le vagy hajtsuk le a burkolatot, vegyük ki a szűrőket, a moshatóakat vízzel mossuk ki.

A fertőtlenítő szernek a megfelelő hatás eléréséhez általában 10-20 percre van szüksége, nézzünk utána a leírásban. Előfordulhat, hogy le is kell mosni aztán. Majd kapcsoljuk be a klímát, hogy a lecsapódó kondenzvíz lemossa a felületet. Mossuk le tiszta vízpermettel a korábban bepermetezett részeket, aztán összeszerelhetjük a beltéri egységet.

A kültérit nem kell feltétlenül tisztítanunk. az egészségünket nem veszélyezteti, legfeljebb több áramot fogyaszt, mivel idővel csökken a hatásfoka a szennyeződésektől. A klímatisztító szakemberek által használt vegyszereket a lakók sok esetben nem tudják be-szerezni, vagy azokat esetleg nagy kiszerelésben forgalmazzák.

A hatékonyságuk is eltérhet attól, amivel mi magunk próbálkozunk, ezért fontoljuk meg hogy nekiállunk-e. Az autóklíma esetében csak százszázalékos tisztítottságnál lehetünk biztosak abban, hogy nem maradt kórokozó a klímában. Különben felesleges volt a munkánk.

Elgondolkodtató, hogy spórolunk-e így.

Tóth B. Zsuzsa

2017. augusztus 08., 12:00 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...