Mekkora legyen a terasz?

2017. június 27., 10:00 szerző: Nógrádi Dóra
komment
SZOMBATHELY A nyári hűsölés helyszíne, az ingatlan értékét növelő tényező, sokak szerint a családi ház igazi értéke a terasz. Arról megoszlanak a vélemények, hogy mekkora alapterületű az ideális.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Minden modern építésű házhoz tartozik terasz, amely a ház fedett, avagy fedetlen meghosszabbítása a kert felé. A hagyományos terasz alapozott, tehát magasított, néhány lépcsővel lehet róla a kertbe jutni. Az így épült terasz értéknövelő, míg az alapozás nélküli, térkővel borított vagy betonozott verzió nem számít értékbecsléskor.

Az új ház tervezésekor léteznek szabványméretek, de az ideális megoldás meghatározásához több szempontot is figyelembe kell vennünk. Az első és talán legfontosabb a telek mérete. A sorházi lakások teraszai egyforma szélesek, maximum a kertbe benyúló oldalhosszt növelhetjük. A nagyobb méretű kertekben elfér egy nagy terasz, de az eltúlzott méret sok pluszmunkát ad: söprés, heti felmosás, a teraszbútorok karbantartása. Nem beszélve arról, hogy a nagy terasz burkolása bizony komoly költség. A terasz nem váltja ki a füves területeket, sőt, grillezni is ésszerűbb a háztól valamelyest távolabb.

Kényelmesen férjen el a család és a vendégek is! Fotó: Shutterstock

Törekedjünk éppen akkora terasz kialakítására, ahol kényelmesen elfér a család és a vendégek, a teraszbútor és néhány dézsás növény is.

Nógrádi Dóra

2017. június 27., 10:00 szerző: Nógrádi Dóra

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...