Melyik a kedvenc csillár típusa? (x)

2017. március 29., 09:00
A megfelelő méretű, stílusú csillár egyetlen otthonból sem hiányozhat. Az eszköz segítségével megteremthető a szükséges fény, ám dekorációs, lakberendezési jellege mellett sem mehetünk el.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

Ha világítástechnikáról van szó, akkor ma már egyértelműen úgy választunk lámpát, hogy az passzoljon az egyes helyiségek stílusához és ugyanakkor biztosítsa a tevékenység jellegének megfelelő fényt is. Az elter.hu is azt javasolja, hogy a helyiség hangulatát alapvetően meghatározó csillár kiválasztásakor mindenképpen figyeljünk oda arra, milyen környezetben kerül majd az elhelyezésre.

Méretes csillár a gótika jegyében

A klasszikus, visszafogott stílus éppen úgy nagy népszerűségnek örvend, mint a mutatós csillár fajták, melyek régi korokat idéznek. E tekintetben rendkívül trendinek számítanak a lelógó, méretes, főként gótikus hangulatot teremtő darabok. A hatalmas lakomákat és a hedonista mulatságokat idéző csillárok főként olyan helyiségekben mutatnak jól, melyek megfelelő teret tudnak biztosítani a világítástechnikai eszköznek.

A hajlított, indákra emlékeztető kialakítások akár mediterrán otthonokban is megállják a helyüket. Ezekkel a csillár típusokkal egyébként a hálószobában sem lőhetünk mellé akkor, ha a kissé extravagáns, egyedi stílus megteremtése a cél. A napjainkban igen divatos bordó, sötétlila vagy piros falszínekkel kombinálva igazi buja barlangot varázsolhatunk a pihenés színterére.

Klasszikus megoldások étkezőbe, nappaliba

Tény, hogy nem mindenki kedveli a feltűnő darabokat, ezért a hagyományos megoldások töretlen népszerűségnek örvendenek csillár kapcsán is. A barna, a réz árnyalatai és a fehér színekben pompázó csillár fajták egyszerre képviselik a klasszikus stílust, de akár feltűnő, látványos megoldások is születhetnek segítségükkel.

Ehhez nem kell más, mint a környezet, a falszín és a lakástextíliák körültekintő megválasztása. Sokan meglepődnek azon, hogy egy-egy jó döntéssel, a megfelelő színvilággal egészen más hangulatot varázsolhatunk a lakás helyiségeibe. A felújításhoz tehát nem feltétlen szükséges komoly összegeket elkölteni, viszont a jó ízlés és a megfelelő világítástechnika nélkülözhetetlennek bizonyulnak.

Nem minden a csillár!

Mielőtt azonban beleesnénk abba a hibába, hogy kizárólag a csillár használatával szeretnénk elérni a kívánt hatást, érdemes megemlíteni a hangulatvilágításban rejlő lehetőségeket is. Mindegy, hogy a nappaliban jó szolgálatot tevő fali karokról, vagy az izgalmas állólámpa fajtákról van szó, a kínálat ma már az online vásárlás kényelmét kihasználva is igen széles. Nem mehetünk el a süllyesztett világításban rejlő lehetőségek mellett sem, melyek álmennyezettel kombinálva elegáns, vagy akár extravagáns hatást is kelthetnek.

Fókuszban a minőség

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha csillár és egyéb világítástechnikai eszköz vásárlása előtt állunk, akkor szívesen helyezzük a hangsúlyt az időtálló minőségre. Ennek egészen egyszerű az oka, ugyanis legtöbben nem szeretnénk egy-két év múlva lecserélni azokat. A designer darabokat leszámítva, ma már nem kell csillagászati összegeket kifizetni egy-egy színvonalas eszközért, ráadásul a kínálat is minden korábbinál szélesebb.

A csillár napjainkban sokkal fontosabb szerepet tölt be, mint pusztán a kellő fényviszonyok megteremtése. Ha lakásunk hangulatához, berendezéséhez és színvilágához megfelelő darabokra esik a választás, úgy stílust teremthetünk otthonuk bármely helyiségében, melynek előnyeit minden nap élvezhetjük.

2017. március 29., 09:00

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...