2014.09.08. 14:45
Mikrós sütemény
Ha váratlan vendég érkezik, pár perc alatt összeüthetjük ezt a finom süteményt, anélkül, hogy a sütőt be kellene izzítanunk vagy habot kéne vernünk.
Fotó: VN archív/Kiss Teodóra
Az ötletadó Bársonyné Dankovics Maja háziasszony.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 8 dkg cukor
- három tojás
- 10 dkg ráma
Először habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral. Mikróban felolvasztjuk a csoki felét a rámával, majd hozzáadjuk a kikevert tojásokhoz. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd enyhén kiolajozott szilikon formába öntjük. Ha nincs szilikon formánk, jó a hőálló tál is. Mikróba tesszük és 750 watton (ez a legegyszerűbb felmelegítő program) öt percig sütjük. További három percig bent pihentetjük a mikróban, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk, kettévágjuk, majd lekvárral megtöltjük. Végül pedig a tetejére a maradék csokit ráolvasztjuk.