Otthon

2014.09.08. 14:45

Mikrós sütemény

Ha váratlan vendég érkezik, pár perc alatt összeüthetjük ezt a finom süteményt, anélkül, hogy a sütőt be kellene izzítanunk vagy habot kéne vernünk.

Fotó: VN archív/Kiss Teodóra

Az ötletadó Bársonyné Dankovics Maja háziasszony.

Hozzávalók:

- 10 dkg liszt

- 1 kávéskanál sütőpor

- 10 dkg étcsokoládé

- 8 dkg cukor

- három tojás

- 10 dkg ráma

Először habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral. Mikróban felolvasztjuk a csoki felét a rámával, majd hozzáadjuk a kikevert tojásokhoz. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd enyhén kiolajozott szilikon formába öntjük. Ha nincs szilikon formánk, jó a hőálló tál is. Mikróba tesszük és 750 watton (ez a legegyszerűbb felmelegítő program) öt percig sütjük. További három percig bent pihentetjük a mikróban, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk, kettévágjuk, majd lekvárral megtöltjük. Végül pedig a tetejére a maradék csokit ráolvasztjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!