Otthon

2014.06.30. 18:23

Nyaral a házi kedvenc

Otthonunkban a legtökéletesebb környezetet biztosítjuk számukra, de házi kedvenceinknek az utazáshoz is meg kell adnunk a megfelelő feltételeket.

Tersztyánszky Krisztina

A legtöbb állat számára megterhelő az utazás, a költözködés. Ha mégis erre kényszerülünk, a kocsiban a kutyust, cicust szállítsuk jól rögzített, biztonságos, jól szellőző hordozóban vagy ketrecben. Legyen benne annyi hely, hogy ülni, állni, feküdni is kényelmesen tudjon. Vezessünk óvatosan!

Az utazás alatt gondoskodjunk elegendő élelemről és friss vízről. Pihenéskor a parkoló kocsiban soha ne hagyjuk magára az állatot. A meleg nyári időben a napon nagyon hamar felmelegszik az autó, és kedvencünk akár hőgutát is kaphat. Ha hosszabb úton kiszállunk pihenni, őt is engedjük, hogy kinyújtóztassa a tagjait, futkosson egy kicsit és elvégezhesse a dolgát a szabadban. Természetesen ilyenkor okvetlenül legyen rajta azonosító nyakörv és tegyünk rá pórázt.

Négylábú útitársunknak nyaralás közben is biztosítsuk az otthon megszokott kényelmet, vigyük magunkkal kedvenc játékát vagy takaróját, hogy ne érezze magát otthontalanul. Készüljünk fel rá, hogy táplálkozási is egyéb szükségleteit távollétünk alatt is ki tudjuk elégíteni.

Csak szabályszerűen beoltott állatot szállítsunk, erről gondoskodjunk időben és vigyük magunkkal az oltást igazoló dokumentumot. Ha házi kedvencünk valamilyen gyógyszeres kezelés alatt áll, a gyógyszerét se felejtsük otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!