Otthon

2017.04.05. 17:35

Tavaszi idill az ünnepi asztalon - Étvágygerjesztő dekorációkat mutatunk

Körkép - A húsvéti - és általában minden ünnepi - vendégvárás alapvető kelléke a szépen megterített asztal. Azoknak sem kell megijedniük, akiknek nincs világraszóló kézügyességük vagy türelmük dekorációk készítéséhez - pár perces, könnyen kivitelezhető trükköket mutatunk.

Vadas Krisztina

Manapság igazán szép húsvéti terítőt találni szinte lehetetlen, ezért válasszunk inkább egyszínű, lehetőleg pasztellárnyalatú abroszt - de a klasszikus fehér is szépen mutat. Ehhez igazítsuk a dekorációkat is. Lehetőleg csak két különböző színt kombináljunk, különben kaotikus lehet a végeredmény.

Érdemes egyiknek a zöldet választani, hiszen ez a tavasz alapszíne, és jól variálható. Fotóinkon is látható példánkban a fehér abroszhoz szintén fehér tányérokkal terítettünk, és kiegészítőkből válogattunk színeset. A szalvéta fűzöld, amely itt nemcsak alapvető kellékként, hanem díszítő-elemként is megjelenik. Második képünkön egy egyszerűen tölcsér formájúra hajtogatott szalvétába egy rövid, halvány rózsaszín virágokkal teli cseresznyefaágat tettünk, amelyre boltban kapható pillangót csíptettünk. A szalvéta hajtogatása pillanatok alatt megvan: hajtsuk félbe, háromszög alakúra a papírt, majd az egyik sarkától kezdve tekerjük fel. A végén a túlsó sarkát alulról dugjuk bele a közepébe - így egykettőre készen is van az asztal egyik éke.

A klasszikus húsvéti ételek tálalásánál is figyeltünk arra, hogy megjelenjen a fő dekorációs szín, ezért a kistányérokat üdezöld jégsalátalevelekkel borítottuk. Ezt követően tettük rá a sonkát, a főtt tojást, a zöldségeket és a sajtot.

Nem mondtunk le a klasszikus "nyuszikosárról" sem - ezt is néhány perc alatt össze lehet állítani. Mindössze egy kis fonott kosárka és néhány festett tojás szükséges hozzá. Aki nem szeretne a tojások díszítésével bíbelődni, vagy a kevésbé törékeny, műanyag változatra szavaz, a boltokban már pár száz forintért beszerezheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!