Otthon

2014.12.15. 13:55

Több fény a fürdőbe

Szombathely – Sok fürdőszobára már eleve nem terveznek ablakot, ám a meglévő nyílászárók is általában kicsik és nem ritkán északra néznek. Így a rövid téli nappalokon különösen fontos, hogy mesterséges megoldásokkal pótoljuk a hiányzó fényt.

Tersztyánszky Krisztina

A fürdőszobában két szempont is a jó megvilágítás mellett szól. Az egyik, hogy általában itt kezdjük a napunkat, és egész más a hangulatunk, ha egy verőfényes helyen, vagy ha egy félhomályos odúban készülődhetünk. Másrészt férfiaknak, nőknek egyaránt fény kell ahhoz, hogy az arcukat felkészítsék a napra. Ha sötét és nem túl nagy a fürdőszobánk, optikailag legjobban a fehér szín alkalmazásával javíthatunk rajta. A fehér szín nyeli el ugyanis a legkevesebb fényt. Mind csempéből, mind fürdőszobabútorokból válasszunk fehéret, vagy legalábbis valamilyen pasztell árnyalatot. A fémes csillogás is megsokszorozza a ráeső fényt, ezért alkalmazzunk króm kiegészítőket. Mind a szaniterek, mind az egyéb kellékek, törölközőtartók készülhetnek ebből az anyagból.

A természetes fényt a világítótestek megsokszorozásával pótolhatjuk a legjobban. A mennyezeti világítás mellé alkalmazzunk helyi spotlámpákat, tükör melletti, kétoldali helyi világítótesteket. A sarkokba vagy a falak és a mennyezet találkozásához illesszünk ledszalagot, így szinte árnyékmentes, tökéletes fényhatást érünk el.

A tükrök megnövelik a teret és a fényt is megsokszorozzák. A mosdó felett lehetőleg a teljes falfelületre szereltessünk tükröt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!