Otthon

2014.12.19. 18:05

Viaszfolt a ruhákon - Nem kell pánikba esni, erre is van megoldás

Most jött el az az időszak, amikor a viasz lecsöppenés egy főre jutó aránya megnő. Vasaló és papír segítségével úrrá lehetünk a problémán.

A karácsonyi ünnepek alkalmával még több gyertyát használunk otthonunkban és sajnos ilyenkor sokszor megtörténik, hogy az olvadt viasz az asztalterítőre, szőnyegre, vagy akár a ruhánkra kerül. Pillanatok alatt megdermed, és gyakran kapargatással igyekszik ezután mindenki eltávolítani. Én nemrég egy teamécsest vertem le a polcról, ami a szőnyegen landolt. Még anyukámtól tanultam ezt a trükköt, aki gyakran alkalmazta ezt, főleg karácsony és szülinapok után. Csupán egy nedvszívó papírra (például papír törlőkendőre, újságpapírra, vagy zsírpapírra) és egy vasalóra lesz szükségünk.

Pár mozdulat a vasalóval és a viasz a papírra kerül. Véletlenül ugyan, de nálam a vasaló és a szőnyeg színe is harmonizál. Fotó: Unger Tamás

Tedd a papírt két rétegben foltra, majd ezen keresztül kezdd el vasalni a ruhát! Pár pillanaton belül a zsíros viasz a papírra kerül. Ha nagyon sok viasz került a ruhára, akkor forgatnunk kell a papírt, amíg fel nem szedi az összes viaszt. Majd ezután a ruhát kicsit dörzsöljük át egy nedves ruhával és kész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!