Pars Krisztián

2014.12.19. 14:00

Pars Krisztián a Sportcsillagok gálájáról

Budapest - Akárcsak tavaly, a 2014-es esztendőben is a harmadik legeredményesebb magyar férfi sportoló lett Pars Krisztián.

Horváth Erika

Bár még jól megérdemelt szabadságát tölti, Pars Krisztiánnak akad bőven hivatalos programja. Ez az időszak az, amikor a különböző szervezetek értékelik a mögöttünk hagyott évet, és elismerik a legjobbak teljesítményét. A Dobó SE olimpiai és Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes kalapácsvetője hosszú évek óta a legjobbak közé tartozik. A Magyar Atlétikai Szövetség idén hetedszer választotta meg az év legjobb férfi atlétájának, csütörtökön pedig a sportújságírók szavazatai alapján a harmadik legjobb magyar férfisportolónak bizonyult a 2014-ben lólengésben világbajnoki aranyat és Eb-ezüstöt is nyerő tornász, Berki Krisztián és a világ- és Európa-bajnoki címet is szerző kötöttfogású birkózó (80 kg), Bácsi Péter mögött.

Pars Krisztiánt – akárcsak tavaly – az év harmadik legjobb magyar férfi sportolójának választották. Fotó: Unger Tamás

– Úgy tűnik, kibéreltem a harmadik helyet – mondta a Sportcsillagok gálája után az idén az Európa-bajnoki címét 82,69 méteres egyéni csúccsal megvédő világklasszis, aki nem mellesleg a legjobbnak bizonyult a világkupán és a nemzetközi szövetség kalapácsvető versenysorozatában is.

– Ha első helyre nem is, de számítottam arra, hogy ott leszek a legjobbak között, hiszen amit lehetett, azt megnyertem idén. Gécsek Tibor 1998-ban hasonló eredménylistával első lett a szavazáson. Tudom, hogy nem egyszerű összehasonlítani különböző sportágak képviselőinek a teljesítményeit. Egy atlétának nehéz a helyzete, hiszen csak egy világversenye van egy évben, míg másoknak Eb és vb is, és akkor ott vannak azok – úszók, kajak-kenusok – akik egy-egy versenyen több számban is indulhatnak. Nem tudom, hogy még mit kell tennem ahhoz, hogy előbbre végezzek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!