Pars Krisztián

2015.06.28. 18:20

Pars megint „átdobta” az Oderát

Wroclaw – Pars Krisztián idei második legjobb – igaz, nem hitelesíthető –eredményét jegyezte a szombati, különleges lengyelországi versenyen.

Horváth Erika

Második alkalommal rendezték meg Wroclawban az Odera-átdobó versenyt. Két atlétikai dobószámban, kalapács- és diszkoszvetésben hívtak meg a szervezők négy-négy férfi és női versenyzőt. Pars Krisztián, a Dobó SE olimpiai bajnoka számára nem volt ismeretlen a terep, hiszen tavaly is versenyzett már itt, és akkor 80,49 méterrel meg is nyerte a viadalt. A wroclawi verseny különlegességét az adja, hogy a dobókört egy kompon, az Oderában állítják fel 60 méterre a dobószektortól, és onnan kell a partra dobni. A férfi kalapácsvetőknél három lengyel versenyző és Németh Zsolt tanítványa alkotta a mezőnyt. A világbajnoki címvédő Pawel Fajdeket ezúttal sem lehetett legyőzni, 81,91 méterrel nyert. De Krisztián eredménye is biztató, hiszen május óta most tudott először 78 méter felett dobni, ráadásul 79 közelében (78,68) – ezzel övé lett a második hely. De az eredményeket nem lehet hitelesíteni, hiszen nem szabályos pályán születtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!