Pars Krisztián

2014.11.21. 13:54

Pars szabadkártyát kapott a vb-re

A Nemzetközi A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) nyilvánosságra hozta kvalifikációs szisztémáját a jövő évi világbajnokságra. Ennek alapján Pars Krisztián – az idei kalapácsvető challenge-sorozat győzteseként – szabadkártyával indulhat a 2015. augusztus 22–30. között Pekingben rendezendő világversenyen. Szövetség (IAAF) döntése szerint Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető szabadkártyát kapott a jövő évi pekingi szabadtéri világbajnokságra, így ő már most biztos utazónak számít.

Horváth Erika

Az IAAF döntése szerint a Gyémánt Liga-sorozat szakági győztesei és a nemzetközi kalapácsvető versenysorozat első helyezettje is szabadkártyát kap, nem csak a címvédők. Magyarország tekintetében ez annyit jelent, hogy férfi kalapácsvetésben összesen négy, Pars Krisztiánon kívül még három versenyzőt delegálhatunk. Persze csak olyanokat, akik teljesítették a 76 méteres kvalifikációs szintet. Az idei magyar ranglista alapján csupán a Dobó SE olimpiai és kétszeres Európa-bajnoka indulhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!