Pornóapáti

2015.06.12. 13:35

Pornóapátiban repetáztak a gyermeknapból – Mindenki szívet „varratott” magára

Kreatív buborékfújás, mágneses horgászás és óriáscsúszda tette felejthetetlenné az ovis gyereknapot.

Lisztmayer Zsófia

Abban a tudatban érkeztünk pénteken ebéd után Pornóapáti óvodájához, hogy a gyerekek még valószínűleg az ebéd utáni szieszta idejét töltik. Ennek ellenére nagy volt a nyüzsgés: mindenki csillámtetkók akart, Zsófi néni szorgalmasan ragasztotta a különböző figurákat az ovisok karjára. Azt hozzá kell tenni, hogy persze mindenki kapott extra csillámot: a fiúk, a lányok és még az óvónénik is, akik szintén részt vettek a mókában.

Ungerné Pfliegler Gizella tagóvoda-vezetőtől megtudtam, már hagyomány, hogy nem május végén tartják a gyereknapot a faluban. A kicsiknek természetesen sokkal nagyobb élményt jelent ez az extra szórakozás. Az pedig külön szerencse, hogy az idén az iskolában is szünet volt ezen a napon, ezért az iskolások is kivehették a részüket a „tombolásból”.

A korábbi évekhez képest több új programmal is kedveskedtek az óvónénik a gyerekeknek: fújhattak buborékot, mágneses horgászbottal flitteres halakat foghattak, a nap végén pedig egy tűzoltóautó is az óvodába érkezett. A legnagyobb sikere azonban az óriáscsúszdának volt: a gyerekek egybehangzó véleménye szerint ez a legmenőbb játék. Talán a hatéves Kónya Viki volt az egyetlen, aki ezt nem így gondolta. Viki a lángosevést várta a legjobban, a csúszda pedig egyáltalán nem hozta lázba, mivel szörnyű tériszonya van. – A magastól félek, de a bicikliversenyen indulni fogok és a rajzverseny is jó lesz. Azt még nem tudom, hogy mit rajzolok. Most játszottam célba dobósat, és annyira jól ment, hogy még a harmadikos fiúkat is legyőztem – tette hozzá Viki.

Vikivel ellentétben Richárd az óriáscsúszdát várta a legjobban, de azért a tetkókészítést is jó mulatságnak tartotta: megtudtam tőle, hogy tavaly csigát „varratott” magára, az idén viszont a szívecske volt a menő, és már azt is tudja, hogy jövőre a rózsa lesz a befutó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!