Programajánló

2021.10.29. 07:00

Nincsen péntek programajánló nélkül – Mutatjuk, miből lehet válogatni

Koncertek, rendezvények egész sora vár ránk az elkövetkező napokban. Vásár is lesz Sárváron!

vn

Fotó: BS/VN-archív

Koncert

Szombathely A Végállomás Klubban október 29-én, pénteken 19 órától két világhírű zenekar világát elevenítik fel a Tribute Halloween esten. A Rammsturm prezentálásában a Rammstein, az Evermind előadásában pedig a Nirvana legnagyobb slágerei szólalnak meg extra látványelemekkel fűszerezve. Október 30-án, szombaton 21 órától a hiphopzenéé lesz a főszerep, az NKS mutatja be Mélyen a város felett című lemezét. Színpadra lép még a The Patkányz (3,14 és Chicheck), a lemezjátszók mögött Dj Scoob keveri majd a legjobb hiphop- slágereket. Október 31- én, vasárnap 19 órától a zenei és humor-underground kerül célkeresztbe a Végállomásban. Gaál Dániel és Chalhoub Nidal lép színpadra. Vendég: Laura Palmerz. Az Agora – Művelődési és Sportházban november 4-én, csütörtökön 19 órakor Zorán- koncert. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas szerb származású magyar előadóművész, énekes, gitáros, zeneszerző több mint harminc albumot jelentetett meg pályafutása során.

Mozi

A Magyar Passió című film díszbemutatóját és közönségtalálkozóját október 29-én, pénteken 18 órától rendezik meg az Agora – Savaria Filmszínházban. A vendég Eperjes Károly színművész és a film rendezője, valamint Hábermann Jenő producer. Bevezetőt mond és a film utáni beszélgetést vezeti Tokár János ferences szerzetes.

Színház

Szombathely A Mesebolt Bábszínház kamaratermében (MMIK) október 31-én, vasárnap 10 órakor Papírvarázs címmel pöttömszínházi matiné 4 éves korig. Celldömölk A Soltis Lajos Színház október 31-én, vasárnap 18 órától a 3 nővér című előadást ajánlja a közönség figyelmébe a Koptik Odó utcai kamaraszínházban. Csehov Három nővér című darabjából Sardar Tagirovsky rendezett – Soltis Lajos emlékének is adózó – előadást.

Rendezvény

Szombathely A Martineum Felnőttképző Akadémián (Karmelita u. 1.) A veszteségből születő élet című kétalkalmas előadássorozatban október 29-én, pénteken 17.30-kor Elvesztettem, ezért megtaláltam: veszteségeink és a belőlük fakadó élet címmel kezdődik előadás. Az Agora – Művelődési és Sportházban október 30-án, szombaton 10-től 13 óráig Interaktív tudomány – ismeretterjesztő interaktív program, 11 órakor Fizika show. A program az öt érzékszerv érdekességeit mutatja be különleges színes képes információs anyagokkal, interaktív játékokkal, aktivitásokkal, feladatokkal. A program látogatása ingyenes, de a 11 órakor kezdődő Fizika show megtekintéséhez előzetes regisztrációra van szükség. A művelődési és sportházban október 30-án, szombaton 15–18 óráig Kerámia workshop. Műhelyvezető: Udvardi Balázs fazekas. A foglalkozáson hagyma-, zöldségtároló edény készül szakember vezetésével, alkalmazkodva a résztvevők tudásszintjéhez. Az elkészült használati tárgyak száradást és égetést követően vihetők el. A programon való részvétel korlátozott létszámban lehetséges és regisztrációhoz kötött. A foglalkozáson történő részvétel 12 éven felülieknek ajánlott. Az Arena Savariánál lévő parkolóban október 31-én rendezik meg a Szombathelyi Őszi Kirakodóvásárt 9-től 18 óráig. Belépőjegy nincs. A kínálatban: ruházat, szappanok, kerámia, díszgyertyák, koszorúk, sajtok, kolbászok, mézek, kézműves sörök, borok szerepelnek.

Pápoc Október 30-án, szombaton rendezik meg az első pápoci Kolbászolót, a kolbásztöltő versenyt. 9 órakor kezdődik a csapatregisztráció, 10 órakor a kolbásztöltő verseny. 13 órakor megkezdik a sütést, leadják a versenymintákat, 15 órakor hirdetik ki az eredményeket. 16 órától zenés mulatság lesz estig. A rétesvásár egész nap tart.

Kiállítás

Szombathely A Kámoni Arborétumban (Szent Imre Herceg utca 84/b.) mutatják be Tóth Fedóra képzőművész Éva ébredése című grafikáját (Szombathely, Szent Imre Herceg utca 84/b.) október 29-én, pénteken 17 órakor. Megnyitja: dr. Buda Botond ideggyógyász, címzetes egyetemi docens. Muzsikával emeli a hangulatot: Sárközi Gábor, a Savaria Sym phony Orchestra bőgőművésze.

Hét utca lesz Simoné és Júdásé

A 600 éves hagyománnyal bíró vásáron idén a járványhelyzet miatt kísérőesemények, zenés programok nem lesznek, de csaknem kétszáz kereskedő most is jelentkezett vásározni. A sajtok, kolbászok, mézek, kézműves sörök és borok mellett a halottak napjához kapcsolódó dísztárgyak, koszorúk és mécsesek is szerepelnek a portékák között, de kapható lesz mindenféle ruhanemű, játék, és kézműves termékek is. A Posta teret és a Hild parkot a kézművesek veszik birtokba, a Hunyadi utcában pedig játszóházat alakítanak ki. A vásár a hatályos járványügyi szabályok betartásával, korlátozás nélkül látogatható. A vendéglátóegységek pénteken 18 órától kinyitnak a vásár területén, ami érinti a Kossuth tér, Batthyány Lajos utca, Hunyadi János utca, Árpád utca, Ady Endre utca, Deák Ferenc utca, Várkerület utca, Rákóczi Ferenc utca, Posta tér belvárosi részt. A forgalmat innen október 29- én 18 órától október 30-án 24 óráig elterelik.

Kiemelt képünkön: Ismét árusokkal telik meg a sárvári belváros

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!