Programok

2013.05.14. 11:14

17.Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivál

Pünkösdvasárnap 14.30-kor kezdődik a 17. Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivál, amelyre a belépés díjtalan.

Merklin Tímea

A néptánctalálkozóból 1997 óta a Gencsi Söprű névre keresztelt Vas Megyei Néptáncfesztivál született, amit azóta is megrendeznek minden évben. A Gencsi Söprű megnyitója 14.30-kor lesz, egy Gencsapátiról szóló, a Magyarország kincsestára sorozatban megjelent könyvet mutatják be.

15 órától fellép az Ungaresca és a Senior, a NYME-SEK Szökős Néptáncegyüttes, a Béri Balog Ádám Néptáncegyüttes és a Senior , a Fergeteg Néptáncegyüttes, Gradisce Horvát Kulturális Egyesület , a Gencsapáti Néptáncegyüttes, a Dr. Pesovár Ernő AMI Zsendice és Kistücsök csoportja, az Ispiláng Néptáncegyüttes, a Sopron Táncegyüttes, Sióagárdi Hagyományőrző Egyesület, az Ümmögő Néptáncegyüttes, a Szili Hagyományőrző Egyesület, az Énekes Lenke Néptáncegyüttes, a Vasi Népdalstúdió, Kökörcsin, Boróka együttesek, Perenyei Férfi Népdalkör, a Rózsafa Tárogató. Fesztiválzenekar a Boglya. 19.30-tól Örökös aranygyöngyösök és aranysarkantyúsok táncolnak szerkeszti Kovács Norbert Cimbi. 21.30-tól Balkán Fanatik koncert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!