Programok

2017.05.26. 17:30

A vasárnap a gyermekeké lesz - Mesetúra, nyitott tűzoltószertár és interaktív operett is várja a lurkókat

Ugye nem felejtette el, hogy vasárnap gyermekek napja lesz? Ajánlónkban számos programról olvashat, amelyeket a jeles nap alkalmából rendeznek meg a megyében.

Elek Szilveszter

Szombathely

Ma és holnap a Sportligetben rendezik meg az ország legnagyobb gyermeknapját. A program mindkét nap 10 órakor kezdődik. Több mint 15 ezer négyzetméteren színvonalas programokkal, saját vidámparkkal, gasztrolátványosságokkal várják a gyermekeket és a családokat.

Vasárnap 13 órai kezdettel városi gyermeknapi forgatagot tartanak az Agora - Művelődési és Sportházban. A program az Agora Gyermek Művészeti Fesztivál 2017 szereplőinek bemutatkozásával kezdődik. Ezt a Mesebolt Bábszínház előadása követi, majd a Ruttkai Bori Banda Pizamátor című koncertjét hallgathatják meg. Lesz még labirintus, kézműves asztal, óriás társasjáték és vasútmodell-bemutató is.

A katasztrófavédelem kitárja a tűzoltószertárak kapuit a gyermekek előtt vasárnap. Szombathely mellett további 22 vasi településen ismerkedhetnek meg a kicsik a tűzoltók izgalmas életével és körbenézhetnek a tűzoltószertárakban is. A nap folyamán több próbariasztást is tartanak majd a lánglovagok, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. A laktanyák ingyenesen látogathatók 10 órától egészen 16 óráig. (A résztvevő települések listája az alábbi linken olvasható)

Kőszeg

Ugyan nem szigorúan gyermeknapi rendezvény a kőszegi Mesetúra, de a tarka jelmezekbe bújó felvonulók olyan fantáziavilágot varázsolnak a vadregényes kőszegi tájból, amelyben biztosan minden gyermek jól érzi majd magát. A gyülekező ma 10 órakor lesz a Fő tér 2-es szám alatt. Az öt kilométer hosszú túrán sok izgalmas helyet látogathatnak meg az érdeklődők. A Mesetúra útvonala a Fő tértől a Koronaőrző bunkerbe vezet, aztán a Kálvária, majd a Szulejmán-kilátó következik. A kaland aztán a Királyvölgynél folytatódik, végül a megfáradt vándorok visszatérnek a főtérre. Figyelem! A program alatt meseszereplők felbukkanása várható!

Celldömölk

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben vasárnap 11 órától színes programokkal várják az érdeklődőket. A gyerek-napi programfelhozatalban lesz csúszdaverseny, játszóház, búvárkodás és kutyabemutató is.

Szentgotthárd

Vasárnap a város színházában ünneplik meg a gyermeknapot. 14 órakor megnyitják a Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. évfolyamos diákjainak kiállítását, 15 órától pedig a Partium AMI évzáró néptáncműsorát tekintheti meg a nagyérdemű. Az utolsó program 16 órakor kezdődik, Csanaki Attila, vagyis Mutyi bohóc és zsonglőr csal majd mosolyt az apróságok arcára.

Bük

A Művelődési és Sportközpontban vasárnap 14 órától lesz érdemes bekukkantani a gyermekeknek. 15 órakor kezdődik Az én városom, Bük rajzpályázat könyvbemutatóval egybekötött ünnepélyes díjkiosztója, 16 órától pedig az Orfeum Vándorszínpad interkatív gyermeknapi előadásán mulathatnak az apró-
ságok.

Vép

A vasárnap 10 órakor kezdődő városi gyereknapon számos izgalmas program közül szemezgethetnek azok a lurkók, akik kilátogatnak a sportpályára. Lesz például buborékfoci, paintball-lövölde és lovaglás is.

Gencsapáti

Vasárnap 14 órától várják a családokat a Művelődési Ház és Könyvtár udvarára és a játszótérre, ahol légvár, arcfes-tés és ingyenes fagyi is
lesz.

Hosszúpereszteg
Vasárnap 10 órakor kezdődik a gyermeknapi mulatság a művelődési házban. A szer-vezők zsákbanfutással, kö-télhúzással és bakancsdo-bálással is készülnek, de lesz közös ebéd és meglepetés-desszert is. e

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!